Rukomet

Čelik se vratio na vrh

Čelik se vratio na vrh
Čelik se vratio na vrh

Rukometaši zeničkog Čelika u derbiju devetog kola Premijer lige BiH u nedjelju savladali su Izviđač sa 33:27.

Ovim trijumfom Zeničani su se vratili na vrh tabele, koji su nakratko preuzeli sarajevska Bosna i Derventa, jer su svoje oglede devete runde igrali ranije.

U utakmici koja je opravdala epitet derbija gosti iz Ljubuškog su uspjeli povesti sa 1:0, a u nastavku ogleda Zeničani su kontrolisali rezultat. Prvo poluvrijeme Čelik je okončao sa tri gola prednosti (16:13), a u nastavku je razliku povećao na konačnih šest (33:27).

"Crveno-crne" do trijumfa su vodili sjajni golman Jasmin Hadžihasić sa 19 intervencija, dok su u napadu odlični bili Aldin Mehinović i Davor Kadić sa po sedam, te Aldin Begagić i Nermin Mujanović sa po pet golova. Na drugoj strani izdvojili su se Josip Ereš i Matej Hrstić sa po šest pogodaka.

Rezultati 9. kola: DERVENTA: Derventa - Zrinjski 33:20, ŽIVINICE: Konjuh – Sloboda Solana 25:23, VOGOŠĆA: Vogošća - Gračanica 39:33, SARAJEVO: Bosna - Krivaja 39:26, GRADAČAC: Gradačac - Bosna (V) 30:29, PRIJEDOR: Prijedor - Lokomotiva 38:26, ZENICA: Čelik - Izviđač 33:27.

Poredak: Čelik 22 boda, Bosna (S), Derventa po 21, Izviđač, Vogošća po 18, Gračanica 16, Konjuh, Prijedor po 15, Sloboda 13, Bosna (V) 10, Gradačac 6, Krivaja, Zrinjski po 4, Lokomotiva 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije