Rukomet

Čop: Idemo po drugu krunu

Čop: Idemo po drugu krunu
Čop: Idemo po drugu krunu

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela odbranili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH. Banjalučani su na završnom turniru u Ljubuškom u nedjeljnom finalu savladali domaćina Izviđač sa 25:23 i zasluženo stigli do svog četvrtog trofeja u Kupu.

Prethodno su u polufinalu savladali Konjuh sa 27:23, dok su "skauti" bili bolji od sarajevske Bosne sa 32:30.

Prvo i posljednje vodstvo domaćin je u finalu imao u šestom minutu kada su poveli sa 3:2. Uslijedila je serija Borca od 4:0 kojom su preuzeli kontrolu nad rezultatom (6:3), a do odlaska na odmor su prednost uspjeli povisiti na plus četiri (13:9).

Ipak, u nastavku se Izviđač nije predao. Odlično je otvorio drugo poluvrijeme i serijom 3:0 vratio neizvjesnost utakmici (12:13). Uslijedio je tajm-aut Banjalučana, kojim je Ivan Čop prekinuo seriju Ljubušaka. Borac je sa dva brza gola vratio plus tri (15:12) i od tog trenutka zavladao parketom. U finišu prednost nisu ispuštali pa su na kraju slavili sa 25:23.

"Želim čestitati igračima na velikoj borbenosti koju su pokazali u Ljubuškom. Izdržali su do kraja te pokazali da imaju karakter i ogromnu želju. Iako smo pred završnicu Kupa imali velikih zdravstvenih problema u timu, oni su to prevazišli i uspjeli osvojiti pehar. Sada se okrećemo Ligi 4 BiH i odbrani šampionske titule. Ostala nam je još jedna prepreka do našeg cilja, a to je zenički Čelik", rekao je trener Banjalučana.

U finalu Borac M:tel su do trijumfa predvodili Nemanja Bezbradica sa osam i iskusni Ratko Nikolić sa šest golova te sjajni golman Mario Blažević, koji je upisao 18 intervencija. Na drugoj strani izdvojio se Josip Vidović strijelac šest golova.

Banjalučanima je potrebna još jedna pobjeda u Ligi 4 za titulu šampioan BiH, a za to će morati da slave u Zenici protiv Čelika.

"Znamo da smo najkvalitetnija ekipa u BiH i to smo još jednom dokazali. Pobjedom u Ljubuškom ućutkali smo sve kritičare i one koji su nas optuživali za razne stvari, a pogotovo poslije duela protiv Bosne u prvenstvu. U Zenici igramo još jedno finale, daćemo sve od sebe da slavimo i u ovom meču i da ponovimo prošlogodišnji uspjeh kada smo osvojili duplu krunu", kaže desni bek Borca Branislav Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije