Rukomet

Dejan Malinović: Konačno nas je pogledala sreća

Dejan Malinović: Konačno nas je pogledala sreća
Dejan Malinović: Konačno nas je pogledala sreća

Dejan Malinović samo je jedan od mnogih junaka rukometne reprezentacije BiH koja je u Rejkjaviku preko velikog Islanda izborila istorijski prvi plasman na Svjetsko prvenstvo 2015.

Iako su mu tek 22 godine, iza sebe ima veliko iskustvo, jer u seniorskoj konkurenciji igra još od 2010, kada je iz banjalučkog Cepelina stigao u Izviđač. Za seniorsku reprezentaciju BiH do sada je upisao 17 nastupa, postigavši 44 gola. Igračku klasu potvrdio je protiv Islanđana, posebno u revanšu, u kojem je postigao tri jako važna gola. Čak je u posljednjem napadu preuzeo odgovornost i šutirao ka golu Islanda, ali nije pogodio.

"Istina je da sam sakupio dosta iskustva, ali ponekad u rukometu to ništa ne znači. Rijetki su igrači poput Domagoja Duvnjaka ili Arona Palmarsona koji su sa 20 godina svjetska klasa. Naravno, i ja težim tome, ali ne žurim. Idem korak po korak kroz cijelu svoju karijeru i tako planiram nastaviti. Upravo protiv Islanda se pokazalo da još nisam dovoljno iskusan. Zato mi se i desilo da sam promašio cijeli gol. Nakon toga sam samo molio Boga da nam jednom konačno podari sreću. To se i desilo, Islanđani su bacili loptu u aut, a mi smo mogli početi slaviti. Dok su svi skakali i veselili se ogromnom uspjehu, ja sam sjedio na klupi i zahvaljivao Bogu što nisam postao tragičar i što smo konačno imali sreće", priča Malinović.

Kako vrijeme odmiče, postaje sve svjesniji podviga koji su napravili.

"Kada se boriš i daš sve od sebe, onda je sve moguće. I da smo ispali ne bi bilo strašno, jer smo znali da smo dali maksimum. Naravno, mnogo je ljepše što se sve ovako završilo. To što smo eliminisali Island je definitivno veliko sportsko čudo. Ranije je reprezentacija imala velike zvijezde u timu i mnogo bolji igrački kadar, ali nisu uspjeli ovo što smo mi. Mislim da imamo pravi tim. Nema nikakvih razlika među igračima bez obzira na starosnu dobu ili nešto slično. Svi se zajedno družimo i to je naš veliki plus. Naravno, tu je veliku ulogu odigrao selektor Dragan Marković, koji je uvijek veliki optimista. Veoma je opušten i ima strašno veliko povjerenje u igrače, što nam je puno značilo. Uvjeravao nas je da ćemo ih dobiti pet ili deset razlike. U nekim trenucima nismo vjerovali da možemo proći, ali onda je on bio tu. Na poluvremenu u Islandu smo vodili pet razlike i nije nam ništa bilo jasno, kao ni Islanđanima", priča Malinović, koji je proteklu polusezonu proveo u bjeloruskom šampionu Meškovu, ali je nezadovoljan minutažom, pa će najvjerovatnije napustiti Bjelorusiju:

"Trener više vjeruje bjeloruskim igračima nego strancima. Zbog toga je najrealnija opcija da odem. Želim da igram i napredujem."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije