Rukomet

Đurković ostaje trener RK Borac

Đurković ostaje trener RK Borac
Foto: N.N. | Đurković ostaje trener RK Borac

Rukometni klub Borac M:tel dogovorio je nastavak saradnje sa trenerom Ratkom Đurkovićem, a sve je izvjesnije da će banjalučki klub naredne sezone igrati SEHA ligu.

"Načelno smo sa trenerom Đurkovićem dogovorili nastavak saradnje za sljedeću sezonu, ali ugovor još nije potpisan", rekao je Vladimir Branković, direktor Borca.

Šampion BiH će naredne sezone igrati Premijer ligu BiH, ali bi ponovo trebalo da zaigra i u regionalnoj SEHA ligi.

"Razgovarali smo sa čelnicima SEHA lige. Potrebno je da ispunimo neke tehničke zahtjeve, poput prenosa određenog broja utakmica u HD formatu i mislim da to možemo da ispoštujemo. U srijedu idem u Zagreb pa ćemo još razgovarati. Ali, mogli bismo naredne sezone gledati Vardar u Banjaluci", rekao je Branković.

Banjalučani neće igrati Kup EHF, koji su, takođe, na terenu izborili.

"Igranje i Kupa EHF bilo bi preopterećenje za naš mladi tim, jer bi uz SEHA ligu i Premijer ligu odigrao blizu 80 utakmica. Ne želimo da ispaštaju Prvenstvo i Kup BiH, koji su nam prioriteti. Naredne sezone ćemo pokušati da osvojimo duplu krunu", istakao je direktor Borca.

Borac polako sklapa ekipu za narednu sezonu, sa nekim igračima su potpisani novi ugovori, pregovori o nastavku saradnje sa Mirkom Majićem i Danijelom Vukićevićem su u toku, a klub razmišlja i o pojačanjima. Takođe, Borac će još više pažnje posvetiti igračima iz omladinskog pogona, a postoji mogućnost da igrači iz mlađih selekcija ne plaćaju članarinu.

"Imamo odličnu omladinsku školu, ali nam je infrastruktura problem. Razgovaraćemo sa predstavnicima grada, da vidimo da li postoji mogućnost da dobijemo besplatne termine za treninge, a u tom slučaju bismo djecu oslobodili plaćanja članarine", rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije