Rukomet

Doboj u znaku rukometa

Doboj u znaku rukometa
Doboj u znaku rukometa

U Doboju je danas počeo 46. međunarodni rukometni TV turnir šampiona koji će do 23. avgusta biti održan na Stadionu sportskih igara.

Ovogodišnje izdanje rukometne smotre, koja je u zvaničnom kalendaru Evropske rukometne federacije (EHF), biće skromnije nego što je to bilo prethodnih godina zbog velike štete koju je stadion pretrpio u majskim poplavama, ali koja je uz pomoć UNDP-a sanirana.

"Zadovoljstvo je biti ovdje s vama i otvoriti turnir. Prije dva mjeseca, kada smo razgovarali s predstavnicima Vlade RS, nismo ni mislili da će turnir biti održan, a evo nas ipak ovdje. Neka ovaj turnir bude simbol da je ovaj grad živ i da se neće nikad predati. Čast mi je da objavim da je turnir otvoren", kazao je juče Juri Afanasijev, rezidentni koordinator UNDP-a.

Prvi put na turniru, na kojem će titulu braniti slovački Tatran Prešov, neće biti domaće Sloge, koja je odustala zbog nemogućnosti da oformi tim i velike štete u poplavama, a njeno mjesto je zauzela Derventa.

Upravo je ovom debitantu pripala čast da sa još jednim novajlijom na turniru, Esperancom iz Tunisa, odigra i prvi meč, koji je bio na programu odmah nakon ceremonije svečanog otvaranja.

Na turniru će nastupiti osam ekipa koje su podijeljene u dvije grupe i to Grupa A: Tatran Prešov, Metaloplastika, Esperanca i Derventa, te Grupa B: Borac, Iran, Azoti, Bešiktaš.

Sinoć su na programu bila još dva meča i to Iran - Azoti Pulavi i Tatran - Metaloplastika, dok danas igraju Azoti - Borac (17.15), Bešiktaš - Iran (19.15), Metaloplastika - Derventa (21). Ekipa Borca nije se juče pojavila na svečanom defileu, a oni će u Doboj stići danas i na taj način će organizatoru turnira smanjiti troškove.

Dobojski rukometni TV turnir prvi put je održan 1965. godine, a zbog ratnih dešavanja nije održavan od 1992. do 1996. Dan prije otvaranja održana je tradicionalna manifestacija "Parada sporta", na kojoj su učestvovali sportski klubovi sa područja grada Doboja. Nakon toga, održan je muzičko-zabavni program "Etno fjužn prelo" nastupom Srpskog pjevačkog društva "Iva" na gradskom trgu, a potom se dobojskoj publici predstavila beogradska grupa "Ortodoks Kelts".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije