Rukomet

Dvoršek: Čast mi je što sam došao u RK Borac M:tel

Dvoršek: Čast mi je što sam došao u RK Borac M:tel
Dvoršek: Čast mi je što sam došao u RK Borac M:tel

BANJALUKA - Rukometni klub Borac M:tel predstavio je danas novog šefa stručnog štaba - Borisa Dvoršeka.

Hrvatski stručnjak, koji je sa Zagrebom osvojio SEHA ligu u sezoni 2012/2013, će na klupi šampiona BiH naslijediti Igora Rađenovića, kojeg je Upravni odbor razriješio dužnosti zbog slabih rezultata u kvalifikacijama za Ligu šampiona i poraza od Spartaka na startu regionalnog takmičenja.

"Čast mi je da budem trener ovako velikog kluba, koji je iznjedrio brojne svjetske asove. Iskreno, malo me iznenadio poziv, ali sam brzo odlučio da prihvatim novi izazov u karijeri", rekao je Dvoršek na zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba i nastavio:

"Zbog ranije dogovorenih privatnih obaveza dužnost trenera Borca ću preuzeti 1. listopada, ali ću biti u stalnom kontaktu s pomoćnim trenerom Aleksandrom Međedovićem."

Ambicije Banjalučana su ostale iste, bez obzira na smjenu Rađenovića.

"Pokušaćemo da osvojimo titulu prvaka BiH i Kup, a u SEHA ligi da se plasiramo među prvih šest momčadi. U EHF kupu nas čekaju dva kola kvalifikacija za grupnu fazu, ali o Europi ćemo pričati kasnije", naveo je Dvoršek.

Novi strateg dalje naglašava da Borac ima dobru ekipu:

"Gledao sam na videu ove posljednje utakmice i moram reći da imamo dobru momčad i da je sastavljena od mladih i iskusnih igrača. Moj cilj biće da ubrzam igru, da je malo pojednostavimo i da budemo opasniji po gol protivnika. Pokušaćemo igrati na dva načina, poziciono zbog velikog broja iskusnih i brže zbog mladih igrača."

U naredne dvije utakmice u SEHA ligi u gostima kod Maks Strumice i Neksea ekipu će voditi Aleksandar Međedovć, a Dvoršek će na klupi Borca debitovati 6. oktobra u "Boriku" protiv Zagreba.

"Prva utakmica, pa odmah na svoje. Ali, šta da se radi, takav je trenerski posao", rekao je Dvoršek.

Vladimir Branković, direktor Banjalučana, kaže da je rastanak s Rađenovićem bio korektan.

"Drago nam je što smo uspjeli da se dogovorimo sa Dvoršekom. On je provjeren i iskusan trener, koji je sa Zagrebom osvojio SEHA ligu. S Rađenovićem smo se korektno rastali. Ponudili smo mu mjesto u stručnom štabu i vidjećemo da li će prihvatiti", naglasio je Branković.

Davorin Vujović, lijevi bek "crveno-plavih", pričao je o utakmici sa Strumicom, koja je na programu u srijedu, 23. septembra.

"Spremili smo se za to gostovanje i idemo po prve bodove u SEHA ligi ove sezone. Moramo da se iskupimo za kiks protiv Radničkog u Subotici", kratak je bio Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije