Rukomet

Grbavac: Bio je to pravi derbi

Grbavac: Bio je to pravi derbi
Grbavac: Bio je to pravi derbi

Mladi sastav Izviđača, predvođen s klupe Zdenkom Grbavcem, nastavio je pružati odlične partije u Premijer ligi BiH za rukometaše. Ovog puta "skauti" su u direktnom obračunu za vrh tabele odigrali neriješeno 24:24 (13:13) s Derventom i tako odbranili lidersku poziciju nakon 17 kola.

Bila je to zaista dobra utakmica, koja je u svakom smislu opravdala epitet derbija. Derventa i Izviđač su pred prepunim tribinama prikazali pravu rukometnu ljepoticu. Zaista se imalo šta vidjeti na parketu sportske dvorane u Derventi - od neizvjesnosti tokom svih 60 minuta, čvrstih odbrana na obje strane, do prelijepih poteza i sjajnih golmanskih intervencija. Na kraju je bilo najrealnijih 24:24, iako su gosti iz Ljubuškog u samom finišu bili bliže pobjedi jer su imali vodstvo 24:23. Ipak, domaći su uspjeli izjednačiti te zasluženo doći do boda.

"Bila je to odlična utakmica, tvrda i neizvjesna do samog kraja. Mislim da smo mogli pobijediti, ali isto tako moram priznati da smo mogli i izgubiti. Obje ekipe su u završnici imale napad za trijumf, ali je na kraju ostalo najrealnijih 24:24. Bilo je zaista napeto. Igrale su se odlične odbrane. Posebno sam zadovoljan našom igrom u defanzivi, kao i reakcijom mladih igrača na važnost utakmice i paklenu, ali i veoma korektnu atmosferu u dvorani. Odlično su se snašli i odigrali mušku utakmicu, kao i domaćin koji je pritom bio izuzetno fer. Može se reći da su oba sastava publici priredila pravi derbi", kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Mateo Rodin bio je najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa šest golova, dok su Mateo Hrstić i Josip Ereš po četiri puta pogodili. Na drugoj strani sjajan je bio Stanko Stanković sa devet pogodaka. 

Iako su Ljubušaci remijem napravili veliki korak, jasno je da će se do kraja voditi velika borba za prvo mjesto, koje donosi borbu za šampionski tron sa banjalučkim Borac M:telom. Derventa i dalje zaostaje tri boda i pala je na treću poziciju, dok se trijumfom u gostima u Sarajevu u igru vratio Čelik. Zeničani su slavili sa 33:30 i prišli lideru na svega dva boda zaostatka. Sve šanse za prvo mjesto nisu izgubili ni sarajevska Bosna i Vogošća, koje su na sedam bodova zaostatka za Izviđačem.

"Ima još devet kola, sada se treba dobro pripremati za svaku narednu utakmicu i samo o njoj misliti. Ko bude imao manje kikseva do kraja - biće prvi. Sa bodom iz Dervente imamo, u najmanju ruku, iste šanse kao i prije 17. kola, tim prije što nam dolazi drugoplasirani Čelik. S druge strane, čekaju nas teška gostovanja kod Prijedora, Gradačca i Vogošće, koja odlično igra u nastavku sezone i mogla bi se uključiti u borbu za prvo mjesto. Ako nastave u ovom ritmu i ne izgube do kraja, biće u igri. U svakom slučaju čeka nas uzbudljiv nastavak sezone", smatra Grbavac.

Rezultati 17. kola

Gradačac - Zrinjski 24:23, Vogošća - Prijedor 36:29, Bosna (S) - Čelik 30:33, Konjuh - Lokomotiva 35:24, Derventa - Izviđač 24:24, Sloboda Solana - Bosna (V) 29:19, Gračanica - Krivaja 34:29.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije