Rukomet

Grbavac: Borac je favorit

Grbavac: Borac je favorit
Grbavac: Borac je favorit

Rukometaši Borac M:tela i Izviđača u subotu počinju borbu za naslov šampiona naše zemlje.

Banjalučani brane titulu iz prošle sezone, imaju iskusniju ekipu i prednost domaćeg terena, pa su blagi favoriti na početku finalne serije, koja će se igrati do tri pobjede. Zanimljivo je da Borac takmičarsku utakmicu nije odigrao skoro dva mjeseca, tačnije od 18. marta, kada su u SEHA ligi igrali sa Nekseom i slavili sa 30:28. No, prema riječima Srđana Trivundže, iskusnog srednjeg beka Banjalučana, to ne predstavlja nikakav problem.

"Možda se malo osjeti nedostatak takmičarskih utakmica, ali brzo ćemo ući u taj ritam. Jedva čekamo da počne finalna serija protiv Izviđača. Pratili smo dešavanja u Premijer ligi i čekali protivnika. Ljubušaci su potpuno zasluženo došli u situaciju da se s nama bore za šampionski pehar. Imaju mladu i poletnu ekipu, što je njihov najveći adut. Međutim, Igor Rađenović i naš stručni štab uradili su sjajan posao u proteklih mjesec dana i zaista spremni čekamo duele za titulu", kaže Trivundža, koji će zbog povrede propustiti prvi meč:

"Muči me stopalo već nekih mjesec dana, pa neću moći da pomognem saigračima u prvom odmjeravanju snaga. Vjerujem da ću biti spreman za naredna dva susreta."

Iz redova Izviđača kažu da su već samim osvajanjem Premijer lige BiH napravili veliki posao, te da će im utakmice sa Borcem biti dodatni bonus za ovu sezonu.

"Nismo imali sreće u tom žrijebu za prednost domaćeg parketa, ali šta da se radi. Igrati nam je kako god. Naš cilj je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Borac je svakako favorit, jer ima kvalitetnu i dosta iskusniju ekipu od naše. Što se nas tiče, namamo nikakvog pritiska i opterećenja. Ove sezone smo već napravili odličan rezultat, rekao bih za svaku pohvalu. Na utakmice sa Borcem gledamo kao na još jedan dodatni plus i priliku da naši mladi igrači dodatno napreduju. U svakom slučaju, nećemo se predavati i ukoliko nam se ukaže prilika da napravimo senzaciju, uvjeren sam da ćemo je znati iskoristiti", rekao je Zdenko Grbavac, trener "skauta" iz Ljubuškog.

Prvi susret zakazan je za subotu (9. maj) u dvorani "Borik" sa početkom u 17 sati. Druga utakmica finalne serije igraće se u srijedu (13. maj) u 20 sati u Ljubuškom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije