Rukomet

Ivano Balić: Nedostaje mi reprezentacija

Ivano Balić: Nedostaje mi reprezentacija
Ivano Balić: Nedostaje mi reprezentacija

Najradije bih obukao dres i išao dolje, ali gotovo je. Treba se okrenuti drugim stvarima i prilagoditi se, kazao je Ivano Balić, nekadašnja zvijezda hrvatskog i svjetskog rukometa.

Igrač, koji po mnogima spada u najveće majstore rukometne igre ikada, u Dohi je kao sportski komentator za televiziju BeIN Sports, koja prenosi sve utakmice. Priznao je da mu nedostaje da igra rukomet sa saigračima iz reprezentacije.

"Normalno je da mi nedostaje reprezentacija kad sam bio unutra dugi niz godina, nedostaje i onima koji su doma i koji nisu dio ovoga", rekao je Balić.

On bi trebalo da bude novi koordinator za muški rukomet Hrvatskom rukometnom savezu.

"Polako! Kao prvo, ništa se još nismo dogovorili. Nešto smo razgovarali, ali treba sjesti i dugo popričati da vidim što Zoran Gobac želi od mene i da mu ja iznesem svoje ideje pa da vidi odgovara li mu što ja mislim. Ima dosta do toga. Koordinator bi trebalo da se bavi djecom, mladima. Napraviti sustav rada, a upravo to volim. Pogledati ima li novih talenata, želim vidjeti kako rade, napreduju. Bilo bi zanimljivo", kaže Balić.

Na pitanje dokle Hrvatska može u Kataru za njega nema dilema.

"Hrvatsku vidim u polufinalu, a jednom kad dođeš u polufinale treba imati dosta sreće. Uvijek smo bili blizu, tu negdje. Mi smo mali bez obzira na to što imamo već 10-12 godina uspjeha. Ne možemo se uspoređivati s ovima koji su ispred nas. Dancima je rukomet sport broj jedan, nama nije", kaže Balić.

Javnost u Hrvatskoj je očekivala mnogo bolju igru rukometaša Slavka Goluže u Kataru, a Balić se slaže da može bolje.

"Mi se zagrijavamo. Nismo mi nikada na početku igrali sjajno. To je normalno za sve ekipe. Popravit će se to. Velike ekipe se tek zagrijavaju i nisu na sto posto. Skupiš bodove u skupini i pripremiš se za ono kad će biti najvažnije", priča rukometaš, koji se još nije zvanično oprostio od aktivnog igranja.

U posljednjih nekoliko dana puno se pričalo o sudijama i novom kriterijumu da se svi malo jači prekršaji drastično kažnjavaju.

"Vjerojatno bi mi ovi suci odgovarali, jer su me svaku utakmicu udarili u glavu barem pet puta. To bi bilo barem deset minuta isključenja, a mislim da se s tim može dobiti svaka utakmica. Bio bi red da su pravila ista i nije mi jasan taj kriterij. Jednom je crveni, a drugi put nije ni opomena... Za iduće prvenstvo bi se konačno trebali dogovoriti da se imaju ista pravila na SP-u. Meni je, recimo, bolje suđenje na SP-u nego na Euru i ne čudi me da su opet nešto mijenjali. Logično je pravilo da ako te netko gura u zraku, ako te netko lupi po glavi da su to dvije minute", kaže Balić koji je za Hrvatsku igrao 11 godina i s kojom je, između ostalog, osvajao zlata na Svjetskom prvenstvu (2003) i Olimpijskim igrama (2004.). (Index)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije