Rukomet

Izviđač ovjerio prvo mjesto

Izviđač ovjerio prvo mjesto
Izviđač ovjerio prvo mjesto

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog dva kola prije kraja su osigurali prvo mjesto u Premijer ligi BiH za rukometaše, čime su stekli pravo da u plej-ofu za šampiona igraju protiv banjalučkog Borac M:tela.

"Skauti" u 24. kolu nisu morali ni da se oznoje da bi potvrdili lidersku poziciju jer njihov rival brčanska Lokomotiva nije doputovala u Ljubuški, pa je susret registrovan rezultatom 10:0 za domaćina. Uz to njihovi jedini preostali konkurenti Vogošća i zenički Čelik nisu upisali tri boda pa je prednost Izviđača narasla na nedostižnih sedam bodova.

Kako sada stvari stoje, nije isključena ni varijanta da se, ipak, igra Liga za prvaka, iako prema propozicijama takmičenja za ovu sezonu to nije bilo planirano. Izvršni odbor RS BiH je pred početak ove sezone u Premijer ligi BiH zbog pretrpljenih razaranja u poplavama maja prošle godine zamrznuo status Sloge iz Doboja i Maglaja, koji se naredne vraćaju u elitu, pa će liga brojati 16 klubova. Isto tako donesena je odluka da će samo prvoplasirani tim razigravati sa SEHA ligašem Borcem za naslov šampiona. Ipak, na zahtjev Vogošće i Čelika naredne sedmice razmatraće se mogućnost da se igra Liga za prvaka sa četiri kluba, tri prvoplasirana iz Premijer lige plus Borac M:tel.

Iz Izviđača su nezadovoljni ovakvom inicijativom.

"Ako su mislili nešto mijenjati, to se moglo uraditi na polusezoni i ne bi bilo kasno, ali sada definitivno nema smisla. Borili smo se pošteno za to prvo mjesto i izborili, a sada se može dogoditi da još dva kluba dobiju šansu da igraju za šampiona", kaže Zdenko Grbavac, trener Izviđača.

Rezultati 24. kola: Zrinjski - Konjuh 32:27, Derventa - Vogošća 25:20, Sloboda S. - Bosna (S) 31:29, Gračanica - Gradačac 34:26, Krivaja - Čelik 32:32, Bosna - Prijedor 39:34, Izviđač - Lokomotiva 10:0. Poredak: Izviđač 58, Vogošća 51,Čelik 51, Derventa 50...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije