Rukomet

Juniorke Srbije u rukometu ubjedljive protiv selekcije Kosova

Juniorke Srbije u rukometu ubjedljive protiv selekcije Kosova
Juniorke Srbije u rukometu ubjedljive protiv selekcije Kosova

BUKUREŠT - Ženska juniorska reprezentacija Srbije u rukometu pobijedila je selekciju Kosova 40:12 (19:6) u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se odražavaju u Rumuniji.

Izabranice selektora Vladimira Šimičića su tokom cijelog meča bile dominantnije u odnosu na vršnjakinje sa Kosova, a najefikasnija na utakmici bila je Mina Petrović sa osam golova, dok su po četiri postigle Aleksandra Vukajlović i Teodora Zdravković.

Utakmica je odigrana bez državnih obilježja, a sljedeći meč juniorke Srbije igraju sutra od 16 sati sa Rumunijom, dok je u nedjelju od 18 sati duel sa Slovačkom.

Dvije najbolje selekcije iz grupe ostvariće plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji, koje se ove godine održava od 23. jula do 2. avgusta.

Selektor Vladimir Šimičić bio je zadovoljan zbog ubjedljivog trijumfa, kao i zbog toga što su njegove igračice podijelile minutažu.

"Bila je jako bitna utakmica za nas. Odigrali smo je pod malim pritiskom, znamo svi šta je ova utakmica nosila. Iskoristili smo je da bismo pre svega probali nove varijante, koje ćemo da odigramo sa Slovačkom. Pružio sam šansu svim igračicama kako bi sve igrale i osetile atmosferu", rekao je Šimičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije