Rukomet

Kasa prazna, odlazi i Golić?

Kasa prazna, odlazi i Golić?
Kasa prazna, odlazi i Golić?

Rukometni klub Borac M:tel nema novca da zadrži trenera Janija Čopa, kojem je na kraju sezone istekao ugovor, a veliko je pitanje da li ću i ja ostati na ovoj funkciji, rekao je za "Nezavisne" Nebojša Golić, direktor Banjalučana.

Teška materijalna situacija u kojoj se nalazi dvostruki uzastopni šampion BiH već je prouzrokovala odustajanje "crveno-plavih" od nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zatim rastanak sa slovenačkim stručnjakom, a sada bi mogla da zada novi udarac nekadašnjem prvaku Evrope.

"Nema tu mnogo šta da se kaže. Čopu je istekao ugovor, Borac na računu nema ni marke i razlaz je bio neminovan. Svima u klubu je žao što se ovo dešava, ali iz ove kože ne možemo", rekao je Golić i dodao da problemi trofejnog banjalučkog kluba nisu od juče:

"Evo, skoro godinu dana se borimo, ali izgleda da je naša borba uzaludna. Osvojili smo titulu šampiona BiH, dostojno predstavljali Banjaluku i Republiku Srpsku u SEHA ligi, ali šta sve to vrijedi kada ne možemo da se pomjerimo sa mrtve tačke. Ne znam, zaista ne znam kako da izađemo iz agonije i ozbiljno razmišljam o tome da se povučem sa ove funkcije", navodi Golić.

O tome ko će naslijediti Janija Čopa na klupi i sa kojim igračkim kadrom će Borac dočekati početak pripremama za novu sezonu, Golić nije mogao ništa da kaže:

"Jedno je sigurno - vruće je ljeto pred nama. Ništa se u ovom trenutku ne zna, ni ko će igrati, ni ko će biti trener, ni ko će ostati u klubu... Problemi su se nagomilali do tačke ključanja, a nikog nema da nam priskoči u pomoć. Jednostavno, ne vidim način kako da 'preživimo'".

Još odranije je poznato da je dug Banjalučana premašio dva miliona KM, da su mnogi bivši igrači i treneri tužili klub zbog neizmirenih obaveza, da je račun Borca blokiran...

"Nije potrebno biti mnogo pametan da se zaključi da Borcu prijeti gašenje. Alarm je odavno uključen i ako se nešto hitno ne promijeni, ne vidim način kako će klub da opstane", zaključio je Nebojša Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije