Rukomet

Nemoguća misija bh. rukometaša

Nemoguća misija bh. rukometaša
Nemoguća misija bh. rukometaša

DOHA - Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će protiv Hrvatske igrati posljednji meč grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Najboljim bh. rukometašima ostale su samo teoretske šanse za plasman u osminu finala takmičenja, nakon što su u prva četiri kola ostvarili učinak od jedne pobjede (Iran) i tri poraza (Austrija, Makedonija, Tunis).

Izabranicima selektora Dragana Markovića za osvajanje četvrtog mjesta u B grupi, koje vodi u osminu finala, potrebna je pobjeda protiv Hrvatske, te da Iran savlada Tunis. Stoga, šanse bh. tima su minimalne, jer Hrvatska je jedan od najvećih favorita prvenstva, a Tunis je realno mnogo bolja ekipa od Irana.

Hrvati su u grupnoj fazi ostvarili maksimalan učinak i moguće je da će protiv BiH nastupiti u izmjenjenom sastavu. Ukoliko reprezentacija BiH smanji broj grešaka i izgubljenih lopti u odnosu na prethodne susrete, mogu se nadati bodovima.

U reprezentaciji BiH neće biti jednog od najboljih strijelaca - Nikole Prcea, koji je juče dobio suspenziju zbog prigovaranja sudijama nakon utakmice protiv Tunisa.

Ukoliko BiH ne uspije ostvariti plasman u osminu finala nastaviće takmičenje u ''President kupu'', odnosno u razigravanju za plasman od 17. do 24. mjesta.

Utakmica petog kola B grupe SP-a u Kataru između BiH i Hrvatske na rasporedu je danas u 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije