Rukomet

Prce briljira u Azotiju

Prce briljira u Azotiju
Prce briljira u Azotiju

Kapiten rukometne reprezentacije BiH Nikola Prce briljira na početku nove sezone. U prva tri kola poljskog šampionata lijevi bek Azotija je postigao čak 26 golova.

Prce je već u pripremnom periodu najavio da bi ovo mogla biti još jedna njegova sezona. Već na pripremnim turnirima bh. rukometaš je redovno postizao dvocifren broj golova, što je prenio i na zvanične utakmice. Reprezentativac BiH posebno je imao impresivan nastup u posljednjem kolu protiv Visla Ploka, kada je postigao čak 14 pogodaka. Ipak, to nije bilo dovoljno da njegov tim dođe do treće pobjede, s obzirom na to da je Visla slavila 35:33. Azoti je uprkos porazu ostao u samom vrhu prvenstva Poljske, jer je upravo zahvaljujući 35-godišnjem Prceu ostvario dvije pobjede u prva dva kola. I tada je najbolji sportista naše zemlje u prošloj godini pružio sjajne partije. U prvom kolu je u pobjedi nad Gornikom (38:28) postigao osam, a protiv Slaska četiri gola. Azoti se nalazi na četvrom mjestu na tabeli s utakmicom manje, a najveće iznenađenje prvenstva zasad predstavlja ekipa Pogona, za koju brani bh. internacionalac Edin Tatar. Bh. golman je u susretu 4. kola protiv Glogova (20:19) sakupio čak 21 odbranu.

Srpski rukometaš Petar Nanedić imao je nevjerovatan učinak u posljednjih pet mečeva u dresu Fukse Berlina postigavši 46 pogodaka. Prvo je Lajpcigu (34:27) u ligi postigao 13, Afrikanu 10, Barseloni 8, Vespremu četiri (Svjetsko prvenstvo), da bi u domaćem šampionatu protiv Ajzenaha postigao čak 11 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije