Rukomet

"Previše zavisimo o Nikoli Karabatiću"

"Previše zavisimo o Nikoli Karabatiću"
"Previše zavisimo o Nikoli Karabatiću"

Rukometaši Francuske nakon četiri utakmice na Svjetskom prvestvu u Kataru ne znaju za poraz, ali njihove partije daleko su od očekivanih.

Zabilježili su tri pobjede, ali ne i toliko uvjerljive igre s Egiptom, Češkom i Alžirom te remi sa Islandom, koji im je otkinuo važan bod u trci za prvo mjesto u grupi. Tim selektora Kloda Oneste, koji važi za najvećeg favorita za titulu, došao je u situaciju da u zadnjem meču sa Švedskom mora da pobjedi da bi u osmini finala izbjegao neugodne Dance.

Da nešto ne štima u timu "trikolora", pokazao je i sam Onesta, koji je prije nekoliko dana od Žeroma Fernandeza oduzeo kapitensku traku i predao je Nikoli Karabatiću. Poslije meča sa Islandom, u kojem je najbolji igrač Francuske bio golman Tijeri Omejer, Onesta je imao šta da kaže svojim rukometašima.

"Igramo slabo, previše zavisimo o Nikoli Karabatiću. Drugi igrači kao, recimo, Vilijam Akambrej ili Ksavijer Baraše još nisu u stanju da nose takav teret, a Danijelu Narsisu ovo je bila prva utakmica nakon povrede, što je otežavajuća okolnost za nas. Zavisimo o Nikoli, kao što Hrvatska ovisi o Domagoju Duvnjaku, Danska o Mikelu Hansenu ili Island o Aronu Palmarsonu, a to je uvijek mač sa dvije oštrice. Zabrinuti smo ali moramo se nositi s tim", zaključio je Onesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije