Rukomet

Radović novi predsjednik RK Borac

Radović novi predsjednik RK Borac
Radović novi predsjednik RK Borac

Milan Radović, prvi čovjek Nove banke a.d. Banjaluka, trebalo bi sutra da bude imenovan za novog predsjednika Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac M:tel, umjesto Željka Vasilića.

Vanredna sjednica Skupštine zakazana je za 12 časova u Vijećnici Banskog dvora, kada bi članovi najvišeg tijela "crveno-plavih" prvo trebalo da razriješe dužnosti dosadašnji Upravni odbor, koji su činili: Željko Vasilić (predsjednik), Abas Arslanagić, Dragan Tatić, Slavko Damjanović i Đuro Čubrilović. Zatim bi trebalo da bude izabran Radović za novog čelnog čovjeka kluba, a onda će on predložiti šest svojih saradnika u Upravnom odboru.

Kako saznajemo, u novom UO biće: Marinko Umićević (Fabrika obuće "Bema"), Goran Mandić (Viner osiguranje), Igor Jovanović (Nova oprema d.o.o.), Vladimir Blagojević (Privredna komora RS), Željko Vasilić (Union auto) i Savo Kovačević (Maksmara d.o.o.).

"Ako novi predsjednik i uprava budu izabrani na vanrednoj sjednici Skupštine, odmah ćemo održati sastanak kako bismo raspravljali o pojačanjima za narednu sezonu i eventualnom prihvatanju domaćinstva kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, koji nam je žrijebom u Beču nedavno dodijeljen. Imamo mnogo posla, a malo vremena, tako da treba odmah 'zasukati' rukave", rekao je Vladimir Branković, vršilac dužnosti direktora Borac M:tela.

Poznato je da finansijska kriza pritišće trostrukog uzastopnog osvajača duple krune u BiH, da je dug kluba nešto više od dva miliona KM, pa će se na sjednici Skupštine raspravljati i o načinu izmirenja zaostalih obaveza. Jedan od prijedloga biće kreditno zaduženje kod Nove banke a.d. Banjaluka u iznosu od 450.000 KM na period od sedam godina, a tim novcem bi se izmirile obaveze prema igračima, stručnom štabu, zaposlenima u klubu, dobavljačima i ostalim povjeriocima.

Da bi Borac M:tel dobio kredit, biće potrebno da se upiše založno pravo na nekretninama u korist Nove banke a.d. Banjaluka, koje se nalaze u potkrovlju poslovne zgrade u Ulici Veselina Masleše 15-17. Dakle, prijedlog će biti da se pod hipoteku stave klupske prostorije, odnosno trofejna sala banjalučkog kluba, pa će, očekuje se, po tom pitanju biti najviše rasprave.

Milan Radović je već bio član Upravnog odbora Borac M:tela, tačnije obavljao je funkciju potpredsjednika tog tijela, od novembra 2010. do juna 2013. godine. Prvi čovjek UO tada je bio Igor Babić, a ostali članovi bili su Zoran Kalinić, Darko Šerval i Dragan Petrović. Te godine Borac je osvojio prvu duplu krunu u BiH, a onda su jedni za drugim klub napuštali članovi UO. Prvo je otišao Kalinić, pa Radović, Šerval i Petrović, a na kraju i Babić. Nakon toga gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović oformio je Radnu grupu za spas RK Borac u kojoj se našlo deset ljudi: Milorad Karalić, Zdravko Rađenović, Rade Unčanin, Nebojša Golić, Zdravko Josipović, Siniša Babić, Boris Đogo, Ljiljana Radovanović, Ognjen Golić i Dragan Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije