Rukomet

Rukometaši Borca: Igra stvara igrača

Rukometaši Borca: Igra stvara igrača
Rukometaši Borca: Igra stvara igrača

Rukometaši Borac M:tela jurišaju na što bolji plasman u SEHA ligi, ali prioritet im je odbrana titule u Premijer ligi BiH, istakao je Srđan Trivundža, rukometaš banjalučkog kluba.

"Nekse i Vojvodina su naše šanse da upišemo pobjede u SEHA ligi, ali primarni cilj nam je Premijer liga BiH u kojoj želimo da pokažemo da smo neprikosnoveni. Ova ekipa to može", rekao je Srđan Trivundža na prvom druženju sa novinarima, koje je održano juče u prostorijama kluba i dodao da je otežavajuća okolnost, prije svega za stručni štab, da pripremi ekipu jer je između dva takmičenja dva mjeseca pauze.

Trivundža je pohvalio mlade saigrače, istakao je da dobro rade na treninzima, ali i da im je najvažnije da što više igraju.

"Samo trenirajući nikad nećete postati igrač", istakao je Trivundža.

Savjete Trivundže, ali i ostalih iskusnijih saigrača, rado prihvata dvadesetogodišnji Marko Ćeranić, koji je već tri godine u prvom timu i igra sve bolje. Na prethodnoj utakmici SEHA lige protiv Vardara bio je prvi strijelac tima sa sedam golova, a skromno kaže da je tada on bio najbolji, ali da će drugi put biti neko drugi. Na konstataciju da igra bez straha, rekao je da je uvijek tako bilo, čak i kad je počinjao da igra rukomet.

Straha nema ni kod Ivana Dumenčića, novajlije u dresu Borca, koji ljeti dvoranu mijenja za pijesak. Sve je počelo kao zabava, ali kvalitet ga je doveo do četiri titule evropskog prvaka i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku.

"Rukomet na pijesku nema mnogo sličnosti sa dvoranskim rukometom, osim lopte. Teži se atraktivnosti, pravila su drugačija, a, na primjer, svaki faul je isključenje. Volim da igram na pijesku, ali dvoranski rukomet je moj prioritet", rekao je Dumenčić juče tokom druženja sa novinarima, koje je prvi put organizovao Borac.

Istakao je da mu je lijepo u Banjaluci, a i blizu je rodnog Zagreba.

"Ovdje je sve ležerno. Nisam uspio da upoznam grad, samo centar i dio oko dvorane 'Borik', ali ono što sam vidio dopada mi se."

Dodaje da su ga saigrači dobro prihvatili, da se polako privikava na stil igre Borca i da je sve zadovoljniji kako igra. Bolju igru nego na prethodnim mečevima (odigrao prijateljske utakmice i jedan zvanični meč) očekuje već u petak, kad Banjalučani na svom terenu igraju s ekipom Meškov Bresta u SEHA ligi.

Srbija ili BiH

Marko Ćeranić je dobio nezahvalno pitanje: za koju reprezentaciju bi želio da nastupi - BiH ili Srbiju?

"Ko se prvi javi", kroz smijeh je rekao Ćeranić, a dok su prisutni dobacili "ko više ponudi".

Podsjetio je da ima pasoše obje zemlje i da je za Srbiju odigrano nekoliko nezvaničnih utakmica. Za razliku od njega, Tibor Ivanišević priželjkuje da stane na gol reprezentacije Srbije. Branio je za juniorsku selekciju, ali nada se pozivu u seniorski tim.

"To mi je želja i radim na tome da zaslužim šansu", rekao je Ivanišević.

Janković i Nikolić

Prethodnih dana pojavila se informacija da je Stefan Janković potpisao ugovor sa Tatranom, ali Vladimir Branković, direktor Borca, kaže da nije razgovarao sa Jankovićem o toj temi, a na šuškanja da Ratko Nikolić odlazi iz kluba u šali je rekao da je bio na "porodiljskom" jer je dobio blizance, a kasnije je imao zdravstvenih problema. Ipak, sve je u redu i redovno trenira.

Da li znate

Plata lijevog krila Vardara Timura Dibirova iznosi isto kao ukupni dvomjesečni troškovi Rukometnog kluba Borac M:tel

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije