Rukomet

Rukometaši Borca dočekuju Vogošću u revanšu četvrtfinala Kupa BiH

Rukometaši Borca dočekuju Vogošću u revanšu četvrtfinala Kupa BiH
Rukometaši Borca dočekuju Vogošću u revanšu četvrtfinala Kupa BiH

Rukometaši banjalučkog Borac M:tela večeras će igrati revanš utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Vogošća Poljine Hillsa, a Vogošćani u grad na Vrbasu dolaze sa sedam golova prednosti.

Prvi meč su na svom terenu dobili rezultatom 28:21.

"S optimizmom dočekujem utakmicu. Imamo dva zadatka. Prvi je da pobijedimo, jer smo na gostovanju kod Vogošće izgubili obje utakmice, a drugi zadatak je da nadoknadimo sedam golova razlike. Zvuči mnogo ako se zna da nismo kompletni, ali treba da pružimo sve od sebe. Da li ćemo imati dovoljno širine da izdržimo čitavu utakmicu u jakom ritmu protiv kvalitetnog rivala - vidjećemo. Ali, bitno je da nakon utakmice budemo pošteni i prema sebi i prema navijačima i da kažemo da smo dali sve od sebe", rekao je Ratko Đurković, trener Borca.

Dodao je da bi pobjeda bila bitna i za nastavak bh. Premijer lige, jer će se krajem aprila u 25. kolu sastati s Vogošćom.

Dobra vijest za Banjalučane je što je u ponedjeljak Elis Memić počeo da trenera i biće danas u timu, ali Đurković i dalje ne može da računa na povrijeđene Danijela Vukićevića i Mihaila Stošljevića.

Goran Tomić, trener Vogošće, kaže da njegov tim ne razmišlja o velikoj razlici već da na duel s Borcem gleda kao da je prvi i jedini u četvrtfinalu.

"Nadam se da će sedam golova razlike iz prve utakmice biti dovoljno, jer smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa od Borca i iskusnija, a to može biti presudno. Ipak, nećemo doći u Banjaluku da branimo sedam golova razlike, idemo na pobjedu", rekao je Tomić, koji će moći računati na sve igrače.

Dodao je da je zadovoljan igrom u ovoj polusezoni Vogošće, koja vodi na tabeli Premijer lige BiH ispred Borca (ima sedam bodova više od Borca) i da formu tempira za završnicu lige.

Semir Memić, kapiten sarajevske Bosne, je uoči meča sa Zrinjskim rekao da njegvom tim neće kalkulisati i da je cilj pobjeda i u drugom meču, te dodao da se ekipe dobro poznaju i da ne mogu iznenaditi jedna drugu. U sva ti dosadašnja međusobna duela ove sezone Bosna je savladala Zrinjski.

Što se tiče dama. Bh. šampionke rukometašice Gruda napravile su veliki korak za završnom turniru Kupa BiH već u prvoj utakmici pošto su u gostima savladele Miru rezultatom 44:27. Sigurne u prvim utakmicama bile su i rukometašice Krivaje i Jedinstvo Adlera, dok se neizvjestan meč očekuje u duelu Ilidže i Katarine. Prvi duel ova dva tima Katarina je na svom terenu dobila sa 29:28.

Pobjednici četvrtfinala će se plasirati na finalni turnir. Prema kalanedaru takmičenja, rukometašice će završni turnir igrati od 19. do 21. maja, a rukometaši od 2. do 4. juna.

 

Parovi

Parovi drugih utakmica četvrtfinala Kupa BiH, rukometaši, danas: Zrinjski - Bosna (18.30, prva utakmica 21:26), Borac M:tel - Vogošća Poljine Hills (20, 28:21), 4. april: Izviđač CO - Konjuh (nije određen termin, 30:26), sinoć: Maglaj - Krajina (prva utakmica 27:33); rukometašice, danas: Grude - Mira (19, 44:27), Jedinstvo Adler - Izviđač CO (18.30, 31:22), Ilidža - Katarina (20, 28:29), Neretva - Krivaja (19, 19:32).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije