Rukomet

Slijedi čistka u Rukometnom savezu BiH

Slijedi čistka u Rukometnom savezu BiH
Slijedi čistka u Rukometnom savezu BiH

U novom Rukometnom savezu BiH, koji bi trebalo da bude oformljen 4. juna, neće biti mjesta za mnoge koji danas čine "vladu rukometa BiH", rekao je Enid Tahirović, član Izvršnog odbora RS BiH u ostavci.

U Mostaru bi 4. juna trebalo da bude održana osnivačka sjednica Skupštine RS BiH. Da će se desiti neke velike promjene dalo se zaključiti nakon sastanka čelnika trenutno nelegalnog RS BiH sa Vojinom Mijatovićem, zamjenikom ministra civilnih poslova BiH Adila Osmanovića, koji je napravio prvi korak ka normalizaciji bh. rukometa.

"Nakon osnivačke sjednice Skupštine kreću bolji dani za bh. rukomet. Prvi put imam osjećaj da će ovo ispasti dobro. Nastup Mijatovića, njegove ideje i stavovi daju za pravo da se možemo nadati boljem. On će u jednu ruku kontrolisati situaciju", kaže Tahirović, koji je uz još dva člana IO Nevenka Hercega i Aleksandra Miljuša bio akter sastanka kojem su još prisustvovali Smajo Karačić (generalni sekretar) i Bilal Šuman (selektor BiH).

Osnivačkoj sjednici Skupštine prethodiće entitetske. S obzirom na to da se formira novi RS BiH, to znači da će u istom uglavnom sjediti novi ljudi. Nakon skoro 15 godina bh. rukomet će napustiti i prvi operativac Saveza Smajo Karačić.

"Karačić je rekao da se nakon 4. juna ne vidi više u RS BiH. Formiraće se savez po zakonu sa novim računom. Isti će preuzeti sve obaveze, kao i dugovanja.

Koliko sam shvatio, biće velikih promjena u IO. Dobro treba da razmislimo koga da izaberemo, da to ne budu ljudi koji će dolaziti i samo dizati ruku. Sve tri strane moraju pripaziti", ističe Tahirović koji je dodao da neće ostati u IO, ali da bi mogao ostati u bh. rukometu ukoliko mu se ponudi druga pozicija, prije svih ona vezana za reprezentativne selekcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije