Rukomet

"Spremamo se za čudo"

"Spremamo se za čudo"
"Spremamo se za čudo"

Rukometaši Izviđača iz Ljubuškog, nakon što su pomalo iznenađujuće superiorno osvojili Premijer ligu BiH, okrenuli su se doigravanju za šampiona naše zemlje protiv banjalučkog Borac M:tela.

Mladi sastav "skauta" pod vodstvom Zdenka Grbavca, nekadašnjeg selektor juniorske bh. reprezentacije, vrijedno se sprema za ono što ih očekuje u, nadaju se, pet utakmica protiv Banjalučana.

Još se ne zna ko će imati prednost domaćeg terena. Izvršni odbor RS BiH nedavno je donio odluku da se domaćin prve utakmice dobije žrijebom, ali on još nije obavljen. U Izviđaču i Borac M:telu nadaju se da će uskoro saznati odakle će 9. maja krenuti borba za šampionski pehar.

U Izviđaču naglašavaju da su svjesni kako su već dolaskom do ove faze takmičenja napravili pravu senzaciju, ali isto tako i da se spremaju za novu.

"Čekamo da saznamo ko će imati prednost domaćeg terena. Postoje neke informacije da će se to desiti tek 5. maja, što bi bilo jako neozbiljno i prema Borcu i prema nama", priča Grbavac i nastavlja:

"Protekle sedmice smo nešto više radili na fizičkoj spremi kako bismo osvježili krv za doigravanje. Sada se ponovo pripremamo sasvim normalno. Radimo i treniramo, kao i tokom sezone. Analiziraćemo Borac, ali neću igrače previše opterećivati igrom protivnika. Naprotiv, fokusiraćemo se na nas i našu igru. Nemamo mi toliko zrelu ekipu, pa da u taktičkom smislu možemo nešto puno mijenjati. U svakom slučaju pripremamo se s namjerom da probamo napraviti čudo neviđeno i dođemo do titule šampiona."

Dok su se Ljubušaci kroz Premijer ligu BiH borili za prvo mjesto i doigravanje, njihov rival Borac M:tel posljednju takmičarsku utakmicu odigrao je još davnog 18. marta protiv Neksea u SEHA ligi.

"To je pomalo čudna situacija i za Borac i za nas. Oni nisu odigrali ozbiljnu utakmicu duže od mjesec i po dana, pa ni oni ne znaju u kakvoj su formi, a niti mi znamo šta nas čeka. Ipak, mislim da je to naša mala prednost, jer su oni definitivno u međuvremenu ispali iz takmičarskog ritma. Možda nisu izgubili formu i odmorni su, ali nisu imali takmičarski naboj dugo vremena. Jedva čekamo da borba za titulu počne. Sigurno je da se nećemo unaprijed predati", zaključio je Grbavac.

Doigravanje za šampiona BiH kreće 9. maja, a igraće se po sistemu kući na strani. Ko prvi dođe do tri pobjede biće šampion za sezonu 2014/2015.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije