Rukomet

Srbija pobijedila Španiju

Srbija pobijedila Španiju
Srbija pobijedila Španiju

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobijedile su u Stokholmu reprezentaciju Španije sa 25:23 drugog kola A grupe na Evropskom prvenstvu.

One su ovom pobjedom ostvarile nova dva boda i zauzimaju prvo mjesto na tabeli, a u narednom kolu igraće sa reprezentacijom Švedske.

Junak na ovom meču bila je golman srpske reprezentacije Marina Čolić koja je briljirala na golu, dok je najefikasnija bila Katrin Krpež za šest golova, a pratile su je Stoiljković Jovana sa 5 i Dmitrović Marina, Jelena Lavko i Slađana Pop- Lazić sa po tri pogotka.

Reprezentativke Srbije su povele golom Stoiljković Jovane, ali su reprezentativke Španije uspjele da izjedneče i u nastavku meča igrao se gol za golom – 3:3.

Uslijedila je dobra odbrana Srbije, a potom i golovi Katarine Krpez i Stoiljković Jovane za 5:4.U nastavku meča Sanja Radosavljević postigla je dva gola za 7:5.

Igra se vrlo brza i dinamična igra pa su tako golovima lijevog krila Jovane Stoiljković, a potom i Marine Dmitrvić reprezentativke stekle najveću prednost na ovom meču +4 (10:7).

Međutim, Mange Marta krade loptu i smanjuje prednost na 10:7, koja se potom i povrijedila pa je morala da napusti teren. Mogla je Srbija do veće prednosti, ali je u 20. minutu golman protivničkog tima odbanio sedmerac koji je šutirala Krpeža. U narednom napadu, još jedan sedmerac dosuđen je za Srbiju kao i isključenje Gonzales Mireje i ovoga puta Katarina je bila precizna za –11:7.

Potom je uslijedio pad u igri Srbije, djevojke nisu imale rješenje u napadu i čak više od sedam minuta nisu postigle pogodak. Srećom i druga strana nije bila raspoložena, pa je prvo poluvrijeme završeno rezultatom – 11:8.

Drugo poluvrijeme otvoreno je golovima desnog krila Katarine Krpež i Karmen Martin, da bi u nastavku meča srpkinje napravile seriju od 5:0 za novo ubjedljivo vođstvo 9:17. Fantastična je bila Katarina koja je vezala tri gola, a potom je i proradilo lijevo krilo i pogodak Sanje Radosavljević za novi tajm-aut španskog selektora.

Agilar daje drugi gol za Španiju koja prekida seriju, a u nastavku meča sjajna je bila golmanka srpske reprezentacije Čolić, koja je još jedno imala sjajnu odbranu. U narednom napadu, Stoiljković je još jednom precizna.

U 40. minutu Srbija je imala plus devet i protvinička ekipa je to znala da iskoristi i da smaninji prednost. Martin uspjeva da postigne gol iz sedmerca, a zatim i iz kontre, a potom je i Jovana Stojiljković takođe bila precizna sa penala –15:20.

Treći gol Jelene Živković prekida seriju za novih +6, a još jedna sjajna intervencija Čolićeve popravlja lošu odbranu Srbije. Potom je još jednom Kabral ukrala loptu i pogodak postiže Džudit Sans za 16:21.

Na samo šest minuta prije kraja, rukometašice "Furije" smanjuju prednost na -3 za novi tajmaut selktora Srbije. Slađana Pop- Lazić pogodila je mrežu, ali je u narednom napadu desno krilo Lopez odgovorila – 19:22.

Sa dva fantastična gola Marine Dmitrović Srbija je u naletu, ali treba spomenuti i odličnu odbranu sa linije penala Marije Čolić.

Ipak, Španija u tri minuta prije kraja smanjuje na -2, ali je gol Slađane Pop- Lazić i riješio pitanje pobjednika pošto je Srbija imala tri gola prednosti.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije