Rukomet

Trener RK Borac M:tel: Ozbiljno na Spartak

Trener RK Borac M:tel: Ozbiljno na Spartak
Trener RK Borac M:tel: Ozbiljno na Spartak

BANJALUKA - Nakon neuspješnih kvalifikacija za Ligu šampiona, rukometaši Borac M:tela okreću se SEHA ligi.

Banjalučani će u subotu (19 časova) odigrati prvi meč ove sezone u regionalnom takmičenju i to protiv Spartaka u Subotici.

Stručni štab "crveno-plavih" na ovom susretu neće moći da računa na povrijeđene Mirka Mikića i Miloša Nježića, a u timu neće biti ni Mladen Bojinović, koji je dobio dozvolu da otputuje u Francusku i završi privatne obaveze.

"Prethodnih dana smo najviše radili na vraćanju poljuljanog samopouzdanja nakon dva poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Istrošeni smo i fizički i mentalno, ali protiv Spartaka moramo da budemo na visini zadatka. Biće to naša prva utakmica u SEHA ligi ove sezone i želimo da se subotičkim ljubiteljima rukometa predstavimo u što boljem izdanju", rekao je Igor Rađenović, trener Borac M:tela.

Spartak je već odigrao tri susreta u regionalnom takmičenju. Poražen je na gostovanju kod Brest Meškova (28:40) i Tatran Prešova (23:42), dok je u Novom Sadu protiv Vojvodine osvojio bod (27:27).

"Riječ je o iskusnoj i čvrstoj ekipi, koja ima karakter i odličnog trenera. Protiv Vojvodine su petnaestak minuta prije kraja utakmice gubili 14:20, ali su na kraju uspjeli da izvuku remi. Dakle, to je tim koji se nikada ne predaje i moraćemo maksimalno ozbiljno da uđemo u utakmicu ako želimo da osvojimo startna tri boda", dodao je Rađenović.

Lijevi bek šampiona BiH Nikola Milošević dobro je upoznat s kvalitatima Subotičana, jer je prošle sezone u dresu Crvene zvezde četiri puta odmjerio snage s njima.

"Dobra je to ekipa. Igraju čvrsto u odbrani, iskusni su i neće nam biti lako. Ipak, ako budemo maksimalno ozbiljno odigrali svih 60 minuta i ako svi pružimo 100 odsto svojih mogućnosti, pobeda ne treba da dođe u pitanje", smatra 25-godišnji Milošević.

Na pitanje od koga Banjalučanima prijeti najveća opasnost, Milošević je odgovorio: "Slobodan Čupić je veoma dobar, a tu su Bojan Županjac, Vukašin Rakocija, Borislav Ljubojević... Spartak je dobro pokriven na svim pozicijama, ali mislim da možemo da ih savladamo."

Pored duela u Subotici, u subotu će biti odigrana još dva meča u SEHA ligi. Vesprem će dočekati Vojvodinu (16 časova), dok će Nekse ugostiti Tatran Prešov (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije