Rukomet

Tužba Neretve zaustavila rukomet

Tužba Neretve zaustavila rukomet
Tužba Neretve zaustavila rukomet

Rukometnom savezu BiH zabranjuju se sve aktivnosti vezane za takmičenje Prvenstva BiH za takmičarsku sezonu 2015/2016. sve do konačne i izvršne odluke po žalbi Rukometnog kluba Neretva iz Jablanice na utakmicu Neretva - Jedinstvo, navedeno je u rješenju Općinskog suda u Sarajevu.

Klub iz Jablanice tužio je Savez zbog sporne utakmice Prve lige FBiH između Neretve i Jedinstva iz Tuzle, koja je igrana 16. maja 2015. godine.

"To je bila posljednja utakmica iz prošle sezone, kaja je odlučivala o ulasku u Premijer ligu BiH i koju je Jedinstvo dobilo rezultatom 21:20. Žalili smo se na tu utakmicu, jer je bilo prijetnji sudijama, i meni lično, imamo audio-snimke. Znalo se da će nas Jedinstvo pobijediti.

Ta utakmica nikada nije registrovana od strane Rukometnog saveza BiH, niti je naša žalba riješena, a Jedinstvo je ušlo u Premijer ligu. Odlučili smo da slučaj predamo Sudu i sada je pravda zadovoljena", rekla je Sabina Pehić-Ovnović, trener Neretve, i dodala:

"Vidjećemo šta će sada biti. Mi smo i kvalitetom i fer-plejom zaslužili da igramo Premijer ligu."

Pehić-Ovnovićeva je rekla da je klub tražio i odštetu te istakla:

"Nismo odigrali nijednu utakmicu u prvom dijelu ove sezone zbog apsurdne situacije. Nekoliko igračica je iz Lokomotive prešlo u Neretvu i odigrale su čitavu polusezonu, da bi nas pred početak ove sezone komesar Omer Omerović obavijestio da moramo da platimo 4.500 KM obeštećenja Lokomotivi, što nije normalno.

Nismo ni znali da imamo igračice u timu za koje nešto treba platiti, da je bilo potrebno platiti, ne bi bile registrovane za prethodnu sezonu. Nismo platili, jer nismo trebali, ali smo spuspendovani."

Čelnici Saveza će o slučaju "Neretva" raspravljati danas.

"Riječ je o privremenoj mjeri da mora biti doneseno rješenje o žalbi Neretve iz Jablanice. Tim povodom Rukometni savez BiH odmah je reagovao i za utorak zakazao sjednicu Predsjedništva. U skladu sa tim, Predsjedništvo će riješiti žalbu Neretve i samim tim se obustavlja privremena mjera", istakao je Karačić.

On tvrdi da to praktično znači da će Savez, odnosno nadležne komisije, i dalje nesmetano nastaviti da vode sva takmičenja u svojoj nadležnosti.

"Savez će i dalje biti nadležan za takmičenje i sigurno ga neće voditi Neretva iz Jablanice...

Mi ćemo na sjednici Predsjedništva donijeti odluku, koju ćemo proslijediti Sudu i time staviti tačku na taj slučaj. Dakle, Sud je izrekao privremenu mjeru do rješenja žalbe, mi ćemo sutra riješiti žalbu i tim ćemo riješiti sve", rekao je Karačić i dodao:

"Oni su navalili da administrativno uđu u Premijer ligu BiH, a administrativno niko ne može ući u ligu."

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije