Rukomet

U Osijek bez "bijele zastave"

U Osijek bez "bijele zastave"
U Osijek bez "bijele zastave"

Rukometaši Borac M:tela gostovaće u subotu u Osijeku (19 časova), gdje će u okviru 9. kola SEHA lige odmjeriti snage sa domaćim Nekseom.

Banjalučani su u dosadašnjem dijelu sezone zabilježili samo jednu pobjedu, baš kao i hrvatski vicešampion, pa se može očekivati neizvjesna utakmica. Ipak, iskusni srednji bek "crveno-plavih" Srđan Trivundža ulogu favorita prepušta Nekseu.

"Nismo trenutno u zavidnoj formi, za razliku od Neksea, koji je protiv Zagreba u prošlom kolu pokazao koliko je kvalitatan i neugodan rival. Ipak, to ne znači da ćemo se unaprijed predavati. Naprotiv, idemo u Osijek da se borimo i, ako budemo u prilici, da iznenadimo domaćina", izjavio je Trivundža.

Igor Rađenović, strateg Borac M:tela, kaže da je Nekse u blagoj prednosti, prije svega jer igra pred svojim navijačima:

"Gostujemo ekipi koja je sličnog kvaliteta kao i mi, ali s obzirom na to da je Nekse domaćin, pripada mu uloga favorita. Da su dobra ekipa, potvrdili su i protiv šampiona Hrvatske PPD Zagreb u prošlom kolu, što pokazuje da nas očekuje težak susret. Pokušaćemo da iznenadimo domaćina, a koliko ćemo u tome uspjeti, zavisiće i od igre Neksea."

Poslije dužeg vremena, šampion BiH će igrati u kompletnom sastavu.

"Jedino neće igrati Duško Hercegovac, koji je već duže povrijeđen. Svi ostali igrači su u stroju, što je sigurno ohrabrujuća okolnost. Dobro smo radili i trenirali ove sedmice i ako se neke stvari poslože, možemo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Aleksandar Međedović, koji zajedno sa Rađenovićem s klupe predvodi Banjalučane.

Mladi srednji bek Stefan Janković, koji je protiv PPD Zagreba bio najbolji pojedinac Banjalučana, smatra da Borac M:tel nije bez šansi u ovom susretu.

"Biće teško, ali ne i nemoguće pobijediti Nekse. Ekipe su podjednakih kvalitata i ako budemo odigrali onako kako znamo, možemo se nadati iznenađenju. Dobro smo se pripremili za ovaj okršaj i u Osijek putujemo bez straha", naglasio je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije