Rukomet

Vogošća i Borac rivali u četvrtfinalu Kupa BiH u rukometu

Vogošća i Borac rivali u četvrtfinalu Kupa BiH u rukometu
Vogošća i Borac rivali u četvrtfinalu Kupa BiH u rukometu

Mogli smo dobiti i lakšeg protivnika od Borca, ali naš cilj je dupla kruna, tako da se kad-tad moramo sresti sa velikim rivalima, rekao je Goran Tomić, trener rukometaša Vogošća Poljine Hillsa, nakon žrijeba četvrtfinala Kupa BiH koji im je "dodijelio" Borac M:tel.

Biće to duel najboljih ekipa iz Premijer lige BiH, vodeće Vogošće i drugoplasiranog Borca. Prva utakmica biće igrana 1. marta, a revanš 29. marta.

"Borac je ekipa za respekt. To je klub sa tradicijom, ali i mlada i kvalitetna ekipa. Međutim, kao što sam rekao, da bismo osvojili Kup, moramo da se sastanemo sa velikim rivalima, da li u četvrtfinalu ili na završnom turniru. Borac je u usponu forme, ali i mi smo u dobroj formi. Imamo kvalitetnu ekipu, igramo dobro i mislim da će biti zanimljiv duel i poslastica za sve koji budu gledali naše utakmice", rekao je Tomić.

I u banjalučkom klubu respektuju rivala, ali vjeruju da mogu do slavlja.

"Vogošća je jedan od najtežih protivnika koje smo mogli dobiti, ali nije najteži, jer je tu Izviđač. Ali, biće veoma teška utakmica za nas, posebno zato što se Vogošća pojačala, a nama je nekoliko igrača povrijeđeno i ne vjerujem da će se oporaviti do duela. Ipak, mislim da imamo šansu da iznenadimo rivala i da se plasiramo na završni turnir", rekao je Miloš Nježić, desno krilo Borca.

U ostalim utakmicama četvrtfinala Kupa za rukometaše igraće: Krajina - Maglaj, Bosna - Zrinjski i Konjuh - Izviđač, dok će se u konkurenciji rukometašica sastati: Katarina - Ilidža, Jedinstvo - Izviđač, Grude - Mira i Neretva - Krivaja.

U srijedu su igrane utakmice 16. kola Premijer lige BiH, a pored ostalih, slavili su igrači Borca, koji su u Zenici savladai Čelik sa 32:22 (18:13).

"Od početka smo nemetnuli svoj ritam i zadržali smo ga do kraja utakmice. Dobro smo igrali u odbrani, a iz kontri smo davali lagane golove. Možemo da budemo zadovoljni igrom, a sada se okrećemo subotnjoj utakmici 17. kola sa Krivajom. Krivaja nije nimalo naivna ekipa, ali mi smo favoriti i pokušaćemo im se revanširati za poraz u prvom dijelu sezone", rekao je Nježić, koji je u duelu sa Čelikom postigao šest golova, jedan manje nego što je imao prvi strijelac Srđan Mijatović.

Ostali rezultati 16. kola: Zrinjski - Maglaj 37:25, Derventa - Prijedor 34:23, Krivaja - Vogošća Poljine Hills ‎25:32, Goražde - Krajina 24:23, Sloga - Konjuh 28:26. Slobodna je bila sarajevska Bosna. Danas i sutra su na programu utakmice 17. kola, a sastaće se, danas: Zrinjski - Derventa (18.30), subota: Borac M:tel - Krivaja (18), Krajina - Bosna (18), Vogošća Poljine Hills - Goražde (19), Maglaj - Čelik (19), Konjuh - Prijedor (19.30). Slobodna je Sloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije