Rukomet

Zoran Gobac: Selektor će snositi posljedice

Zoran Gobac: Selektor će snositi posljedice
Zoran Gobac: Selektor će snositi posljedice

Poraz u četvrtfinalu od Poljske teško je prihvaćen u Hrvatskoj, jer su svi očekivali da će se tim Slavka Goluže u najmanju ruku boriti za bronzanu medalju.

Peti put su zaredom ostali bez polufinala na velikoj sceni, što je okarakterisano kao novi veliki posrtaj hrvatskog rukometa i traže krivca za neuspjeh.

Prvi na meti je selektor Goluža, za kojeg je prvi čovjek hrvatskog rukometa Zoran Gobac kazao da je prvi cilj (plasman na OI u Riju 2016) ostvaren, ali da je moglo i moralo bolje.

"Svima je jasno da smo ispunili prvi cilj. Bitno je samo da poboljšamo start, da pokušamo biti peti, da budemo domaćini kvalifikacijskih grupa. Je li to uspjeh ili neuspjeh, to će analiza pokazati. Nećemo bježati od postavljenih pitanja. Činjenica je da smo ostvarili prvi cilj", rekao je Gobac i dodao:

"Neću mnogo ulaziti u struku, ali imamo previše igrača koji igraju u jednom smjeru. To je na ovakvom turniru neizdrživo. Moramo poraditi na disciplini. Naš najbolji igrač je došao na ovo SP izmoren bolešću, nije uspio završti liječenje i tu leži jedan od uzroka."

Gobac je naglasio kako će Hrvatska ponovno u proces podmlađivanja, a sve je podređeno osvajanju EP 2018.

"Nema tajne, jurišaćemo na titulu prvaka Europe 2018, to nije tajna", kaže Gobac a na pitanje da li dolazak Ivana Balića u reprezentaciju znači odlazak Goluže, odgovorio je:

"Ništa se ne mijenja, ali selektor će snositi posljedice."

Kao razlog za lošu igru Hrvata neki mediji su naveli navodno trovanje igrača uoči meča, a Goluža je rekao da je to "glupost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije