Sportovi na vodi

EP od posebnog interesa za RS

EP od posebnog interesa za RS
EP od posebnog interesa za RS

BANJALUKA - Evropsko seniorsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2015" od posebnog je značaja za Republiku Srpsku, istakla je Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta RS.

Šampionat će biti održan od 3. do 7. juna.

"Ministarstvo je pružilo logistiku i finanisijsku pomoć, koja nije kolika bi trebalo da bude, ali nadam se da će biti bolja 2016. Sigurna sam da će Kajak-kanu klub Vrbas M:tel perfektno da organizuje EP, a nama je u interesu da se i u sportskom i u turističkom smislu promovišu Banjaluka, RS, BiH", rekla je Davidovićeva, koja je i predsjednik Organizacionog odbora EP.

Otvaranje EP je na "Akvani" 3. juna uz nastup banjalučke "Rok simfonije", dok će na zatvaranju 7. juna nastupiti Nikola Pejaković sa svojim bendom "Kolja i Grobovlasnici".

Takmičenje će biti od 4. do 7. juna u kanjonu Tijesno.

"Najzanimljive će biti 6. juna, kada je noćno finale za sve pojedinačne discipline. Za sada imamo prijave 18 nacionalnih timova, kao i zahtjeve Australije, Novog Zelenda i Južnoafričke Republike da nastupe van konkurencije kako bi probali stazu za 2016. kada će biti održano Svjetsko prvenstvo", rekao je Nikola Stanković, direktor EP.

Tomislav Crnković, tehnički delegat Evropske i Svjetske kajakaške federacije, rekao je da je izvršen kontrolni tehnički pregled opreme i rasvjete i da je preostalo da se izvrše manji radovi na kućicama za mjerače vremena.

"Ekipa je spremna i vjerujem da će i ove godine Vrbas i Banjaluka prirediti lijepu sportsku priču. Ovo je uvertira za 2016. kada nas čeka prava stvar - SP za seniore", dodao je Crnković.

Milica Stojaković, portparol "M:tela", generalnog pokrovitelja, istakla je da je ova kompanija u EP prepoznala sportski, turistički i kulturni značaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije