Sportovi na vodi

Evropsko prvenstvo: Bh. rafterima bronza

Evropsko prvenstvo: Bh. rafterima bronza
Evropsko prvenstvo: Bh. rafterima bronza

Rafting tim BiH, koji čine takmičari banjalučkog Dajak kluba, osvojio je u subotu bronzanu medalju u spustu na Evropskom prvenstvu koje je održano na rijekama Sava i Krka u Sloveniji. Ekipa je ukupno bila četvrta.

"U veoma jakoj konkurenciji i na veoma zahtjevnim stazama ostavren je izuzetan rezultat. U sprintu i H2H smo bili šesti, u slalomu sedmi, a medalju smo osvojili u spustu, u najtežoj i omiljenoj disciplini našeg tima, u kojoj je ekipa uz veliku podršku kako navijača iz Slovenije, tako i brojnih Banjalučana koji su došli da nas podrže, uspjela da ostvari najbolji rezultat na R4 evropskim prvenstvima u generalnom poretku", rekao je Dragan Babić, kapiten.

Osim njega u ekipi su Dejan Marković, Igor Kuzmanović, Andrej Zamolo i Nebojša Tadić. Banjalučani su zahvalili Akademskom plivačkom klubu 22. april koji im je posudio kombi za odlazak na EP, "Banjalučkoj pivari" koja ih podržava ove sezone, Atletskom klubu invalida Vrbas koji je pomogao prevozom u pripremnom periodu, Kajak kanu klubu Rastočki mlinari iz Hrvatske koji im je posudio čamac za trening i svima koji su bili uz njih.

Šampion u generalnom poretku je bila ekipa Slovenije 1, koja je slavila ispred Rusije 1 i Češke 1. Rafting tim BiH 2, koji su činili rafteri zeničke Bosne Belmin Kulalić, Sanjin Smriko, Jasmin Dizdarević, Dejan Vinovčić, bili su 16. u konkurenciji 18 ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije