Sportovi na vodi

LŠ: Pobjeda Partizana, poraz Radničkog

LŠ: Pobjeda Partizana, poraz Radničkog
LŠ: Pobjeda Partizana, poraz Radničkog

Vaterpolisti Partizana ostvarili su drugu pobjedu u Ligi šampiona, u šestom kolu savladali su njemački Špandau 8:6 (2:2, 2:1, 3:0, 1:3).

U derbiju kola Radnički iz Kragujevca pretrpio je tijesan poraz na gostovanju mađarskom šampionu Egeru 7:6 (1:1, 1:2, 1:0, 4:3).

Vaterpolisti Partizana su nakon izjednačenog prvog poluvremena (4:3),dominirali u trećem periodu i sa tri postignuta, a bez primljenog gola prelomili meč.

Po dva gola za Partizan postigli su Dušan Mandić, Gavril Subotić i Ognjen Stojanović, dok su po jedan dali Lazić i Gogov. Najefikasniji u njemačkoj ekipi bio je Erik Mers sa takođe dva gola.

Partizan nema velike šanse da se izbori za završni F6 turnira Lige šampiona, ali je ovom pobjedom ostao u igri, četiri kola prije kraja.

"Crno-bijeli" će u narednom kolu Lige šampiona gostovati Primorju u Rijeci 25. marta.

Radnički je bio ravnopravan rival timu Egera, ali je na kraju ostao bez bodova i zakomplikovao svoju borbu za plasman na završni F6 turnir.

Meč su obilježile odbrane golmana Branislava Mitrovića kod domaćina i Zdravka Radića kod Kragujevčana, a Mađari su meč prelomili golovima Balaša Erdeljija i Borisa Vapenskog za 5:3 početkom posljednje četvrtine.

U pobjedničkim redovima Balaš Erdelji postigao je dva gola, a Uroš Čučković, Balint Lorinc, Miloš Ćuk, Marton Sivoš i Boris Vapenski po jedan.

Za Radnički su se po jednom u strelce upisali Јosip Vrlić, Aleksandar Ćirić, Ivan Basara, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković, prenosi RTRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije