Sportovi na vodi

Na EP tri bh. plivača

Na EP tri bh. plivača
Na EP tri bh. plivača

BANJALUKA - Bosnu i Hercegovinu će na Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Izraelu predstavljati Adi Mešetović, Ilijan Malčić i Vedad Ramić. Svima će to biti prvo seniorsko EP.

Bh. tim je noći između nedjelje i ponedjeljka otputovao u Netanju, gdje će takmičenje biti održano od 2. do 6. decembra.

"Plivači su pokazali dobru formu na prethodnim takmičenjima, Adi je prije dvije sedmice na Srbija gran priju oborio 10 rekorda, Vedad je lični rekord ispivao na 50 metara delfin, takođe, prije dvije sedmice, a Ilijan je dobru formu potvrio prošle sedmice u Sloveniji. Trebalo bi da zabilježe lične rekorde, pa i državne. Što se tiče plasmana, teško je prognozirati, ali biti oko 30. mjesta u Evropi je više nego dobar plasman", rekao je Miodrag Čeko, trener.

Mešetović će plivati 50 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito, Ramić 50 metara slobodno i 50 metara delfin, a Ilijan Malčić 100, 200 i 400 metara slobodno.

"Za ovo EP sam se pripremao intenzivno od početka sezone i u dobroj sam formi. Bio bih zadovoljan kada bih se plasirao među 16 najboljih, to bi bio odličan rezultat", rekao je Malčić, kojem je naveći uspjeh dosad bilo treće mjesto na 200 metara slobodno na Balkanskom prvenstvu prošle godine u Grčkoj, gdje je na 400 i 1.500 metara bio četvrti.

Ipak, njemu je osnovni cilj dobar nastup na Svjetskom prvensvu naredne godine u velikom bazenu i ispunjenje norme za Olimpijske igre u Rio de Žaneriu 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije