Sportovi na vodi

Olimpovih uspješnih 14 godina

Olimpovih uspješnih 14 godina
Olimpovih uspješnih 14 godina

Plivački klub Olimp iz Banjaluke proslavio je 14. rođendan i još jednu uspješnu godinu u kojoj je osvojio niz medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, titule prvaka BiH i oborio pet apsolutnih rekorda BiH, 13 omladinskih i tri pionirska rekorda.

"Imamo odlične rezultate, učešće na Olimpijskim igrama je naš vrhunac, ali tu su i polufinale na Evropskom prvenstvu, prva mjesta na prvenstvima BiH i RS u ekipnom plasmanu u skoro svim kategorijama. Takođe, naš cilj je da djecu izvedemo na pravi put i to nas krasi", rekao je Željko Panić, sportski direktor Olimpa.

Klub je i uspješan organizator mitinga "Banjaluka open", ali tu neće stati.

"Treba da radimo puno više, treba nam još prostora na bazenu i pomoći od nadležnih. Dostigli smo nivo da ne možemo bez pomoći i ako hoćemo medalju na velikim takmičenjima, moraće da se uloži puno više sredstava", istakao je Panić.

Aleksa Krminac, koji je proglašen za najboljeg kadeta, istakao je da je zadovoljan rezultatima, ali da će se truditi da bude bolji, dok su svi takmičari istakli odličnu atmosferu u klubu. Priznanja u ostalim kategorijama dobili su: Maria Ljubojević i David Vučić (mlađi pioniri), Sara Kremenović i Luka Mirnić (pioniri), Natalija Stanojević (kadetkinja), Tamara Radovanović i Adi Mešetović (omladinci), Srđan Jolić i Ivana Ninković (seniori).

Najbolji grupni napredak ostvarili su treneri: Mladen Čeko i Aleksandar Drndarević, a individualni Miodrag Čeko i Nemanja Tešanović.

Zahvalnice su dobili i sponzori i prijatelji kluba, a za doprinos promociji kluba novinari, među kojima je Maja Predragović iz "Nezavisnih novina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije