Sportovi na vodi

Savić odredio sastav za utakmicu protiv Rusije

Savić odredio sastav za utakmicu protiv Rusije
Savić odredio sastav za utakmicu protiv Rusije

BEOGRAD - Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za utakmicu protiv Rusije u Kruševcu, u posljednjem kolu B grupe Svjetske lige.

Srpski vaterpolisti ulaze u taj duel rasterećeni pošto su osigurali učešće na završnom turniru i ubjedljivo vode u grupi s maksimalnim učinkom.

Savić je odlučio da Rusima suprotstavi sljedeći sastav: G. Pijetlović, B. Mitrović (golmani), Gocić, Filipović, Mandić, S. Mitrović, Stojanović, Ćuk, Aleksić, Rađen, Ranđelović, Jakšić, Nikić i Manojlović.

"Okupićemo se u ponedeljak na treningu u Beogradu posle kojeg idemo Kruševac. Uveče je još jedan trening i dan kasnije utakmica. U timu neće biti Prlainovića i Duška Pijetlovića, koji su umorni od velikog broja mečeva, a pozvali smo prvi put Ognjena Stojanovića", rekao je Savić.

Njegovi izabranici prethodno su pobijedili Španiju u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Njemačku u Hamburgu (19:10) i Kragujevcu (14:8) i Rusiju u Astrahanju (17:8).

Srbija je branilac trofeja Svjetske lige, ali ovogodišnje takmičenje ima poseban značaj pošto će pobjednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Utakmica između vaterpolista Srbije i Rusije igra se u Kruševcu 14. aprila.

Završni turnir Svjetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije