Sportovi na vodi

Stojanović najbrži

Stojanović najbrži
Stojanović najbrži

Bogdan Stojanović, Nebojša Ružičić i Olja Lazarević najuspješniji su seniori na Argo kupu za kajakaše i kanuiste, disciplina spust klasik, koji je u nedjelju održan u Banjaluci.

Stojanović (Drina, Bajina Bašta, Srbija) je na rijeci Vrbas u konkurenciji K1 slavio ispred Igora Kuzmanovića (Dajak, BiH) i Adisa Ćebića (Mladost, Zavidovići, BiH). U C1 je Ružičić (Dajak) pobijedio ispred Vukote Radovanovića (Medicinar, Niš), a u C1 za žene Olja Lazarević (Medicinar) ispred Milice Kostov (Medicinar).

Pobjednici ostalih kategorija: kadeti K1: Marko Jović (Drina, Bajina Bašta); mlađi kadeti K1: Haris Vranić (Una, Bihać, BiH), kadetkinje K1: Maša Račić (Krško, Slovenija), mlađe kadetkinje K1: Lana Cvijić (Simon, Slovenija), juniori K1: Anes Šudić (Dajak); juniorke K1: Zerina Mustić (Mladost, Zavidovići, BiH), seniori C2: Igor Kuzmanović/Nebojša Ružičić (Dajak).

"Zadovoljni smo, jer smo u relativno kratkom roku, pred kraj sezone i u lošim vremenskim uslovima, uspjeli da organizujemo tamičenje. Nastupilo je 50 takmičara iz Slovenije, Srbije i BiH, što je, iskreno, duplo više nego što smo očekivali. Nadamo se da će takmičenje postati ozbiljnije. Nedostaje nam slalom, ali to je teško i skupo organizovati, i sada nismo u mogućnosti da to uradimo", rekao je Berislav Đurić, predsjednik Skupštine banjalučkog Argonauta, organizatora takmičenja, i dodao:

"Želim da zahvalim gradu, Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS i službi predsjednika RS Milorada Dodika, koji podržavaju klub i naš kup, kao i Hidroelektrani Bočac, koja u skladu sa mogućnostima održava nivo protoka vode tokom takmičenja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije