Sportovi na vodi

Tešanović: EP je bilo uspješno

Tešanović: EP je bilo uspješno
Tešanović: EP je bilo uspješno

Nada Tešanović, predsjednik Organizacionog odbora Evropskog juniorskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014", istakla je zadovoljstvo što je šampionat uspješno završen i što je gost bio princ Albert Drugi od Monaka.

"Utisci su najbolji, jer nikada u Republici Srpskoj nije ovako dobro propraćeno prvenstvo. Došli su princ Albert od Monaka, Nebojša Radmanović, član Predsjedništva BiH, i Željka Cvijanović, premijer Republike Srpske, i zahvalna sam im što su uveličali naše slavlje. Princ je oduševljen. Nikada nije bio u BiH i Vrbas je na njega ostavio odličan dojam. Ima poziv i za Svjetsko prvenstvo 2016. godine i nadam se da će doći", istakla je Tešanovićeva, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS.

Domaćin takmičenja Kajak-kanu klub Vrbas ima iskustva u organizaciji velikih takmičenja, ali provjerenom timu veliki problem su zadale majske poplave, koje su uništile infrastrukturu. Osim što su uništene klupske prostorije, uništani su staza, mjesta za sudije na rijeci Vrbas, tribine u kanjonu Tijesno...

"U posljednji momenat se betoniralo, pripremala se staza, ali zahaljujući ljudima iz Kajak-kanu kluba Vrbas i svima nama koji smo bili uz njih, sve je na vrijeme završeno", dodala je Tešanovićeva.

Radmanović je istakao da su Banjalučani zadovoljni što su bili domaćini brojnim sportistima iz Evrope, a da su gosti imali priliku da upoznaju ljepote Vrbasa i Banjaluke, dok je Albert Vuds, predsjednik Evropske kajakške asocijacije, na zatvaranju četvorodnevnog takmičenja zahvalio organizatoru na odličnom EP. Vuds je zamolio zvaničnike da iskoriste svoj uticaj i da pomognu KKK Vrbas da do sljedeće godine obnovi infrastrukturu za takmičenje, ali tokom boravka u Banjaluci je naglasio da je ovo EP jedno od najbolje organizovanih u istoriji. S njim se složila i Tešanovićeva.

"Kada se sve poklopi i uspješno završi, moramo biti zadovoljni i reći da je ovo najbolje organizovano juniorsko prvenstvo. Zadovoljni smo i brojem ekipa i nadam se da će seniorsko prvenstvo 2016. godine biti najbolje organizovano. Od 2009. godine Vrbas je postao rijeka koja je vezana za sportove na vodi i sigurna sam da ćemo i 2016. imati dobru organizaciju", izjavila je Tešanovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije