Sportovi na vodi

U Sarajevu oboreno 11 rekorda

U Sarajevu oboreno 11 rekorda
U Sarajevu oboreno 11 rekorda

Jedanaest rekorda oboreno je u subotu u Sarajevu na Međunarodnom plivačkom mitingu "Sarajevu s ljubavlju", koji je održan povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, a na kojem je nastupilo preko 500 takmičara iz 33 kluba.

Pored domaćih klubova, sarajevskoj publici predstavili su se plivači iz Njemačke, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Najuspješniji su bili Anja Jelesijević (Slovenija), Hena Mašić (BiH) i Lamija Medošević (BiH) u ženskoj konkurenciji. Kod muškaraca najviše su pokazali: Luka Lasić (BiH), Anđeo Šimić (BiH) i Arnel Dudić (BiH). Hena Mešić oborila je šest rekorda i to na 50, 100 i 200 metara leđnim stilom do 14 i 16 godina, a Amar Šapčanin četiri. On je nova najbolja vremena postavio u trkama na 50, 100 i 200 metara prsno za plivače do 16 godina i 100 metara prsno do 18 godina. Rekorder je i Anđelo Šimić, i to na 50 metara prsno za plivače do 16 godina.

Vrijedi naglasiti da su Nina Žarković (BiH) i Vedad Ramić (BiH) dobili novčane nagrade za najbolje bodovne performanse. Najuspješniji klub po medaljama je sarajevski Sport Time sa 15 zlatnih, 18 srebrnih i šest bronzanih medalja ispred Bosne (15, 15, 16) i Sarajeva (15, 9, 13).

Miting su organizovali Plivački klub Bosna i JP "Olimpijski bazen Otoka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije