Tenis

ATP čelendžer Banjaluka 2014: Troickom titula

ATP čelendžer Banjaluka 2014: Troickom titula
ATP čelendžer Banjaluka 2014: Troickom titula

Srpski teniser Viktor Troicki trijumfovao je na ATP čelendžeru "Banjaluka 2014", koji je igran za nagradni fond od 64.000 evra + hospitaliti.

On je danas pobijedio Španca Alberta Ramosa-Vinolasa (drugi nosilac) rezultatom 7:5, 4:6, 7:5 poslije dva sata i 50 minuta igre pred prepunim tribinama na centralnom terenu TK Mladost u parku "Mladen Stojanović".

"Hvala vam puno. Da nije bilo vas teško da bih uspeo. Dali ste mi snage da pobedim", rekao je Troicki obraćajući se publici i dodao:

"Čestitao bih Albertu na sjajnom finalu. Zahvalio bih treneru Džeku Rideru, znate da sam imao tešku godinu (suspenzija), ali on je bio uz mene sve vreme i zahvalan sam mu beskrajno, kao i fizioterapeutu, prijateljima i devojci Sofiji. Hvala svima koji su organizovali turnir, pre svega direktoru Milanu Radakoviću. Pre devet godina sam rekao da ću ponovo doći u Banjaluku (2005. iz kvalifikacija stigao do finala) i došao sam. Bila je sjajna nedelja, a nadam se da ćemo se videti nekom drugom prilikom".

Na kraju je pozvao publiku da navija za košarkaše Srbije, koji su sinoć igrali finale Svjetskog prvenstva sa SAD, a sa tribina se orilo "Srbija, Srbija".

Srpskom teniseru, koji je na turnir došao kao 238. igrač svijeta, banjalučkih 100 bodova donijeće pomak na ATP listi za oko 70 mjesta. Nagrađen je i sa 9.200 evra, dok je finalisti pripalo 5.400 evra i 60 bodova. Troickom je prelazni pehar uručila Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi RS, a onaj u trajno vlasništvo Draško Milinović, predsjednik Teniskog saveza RS. Ramosu-Vinolasu pehar je uručio Nebojša Ninić, osnivač kompanije "Lanaco", jednog od sponzora takmičenja.

"Čestitam Viktoru. Želio bih da zahvalim svima koji su radili na turniru u Banjaluci, gdje sam prvi put. Nadam se da ću se vratiti", rekao je Španac.

Zbog kiše je bilo izmjena u rasporedu igranja mečeva, tako da su danas igrana i polufinala. Troicki je pobijedio prvog nosioca Slovenca Blaža Rolu s 6:2, 6:4, a Ramos Vinolas Austrijanca Andreasa Hajdera Maurera (3) sa 6:2, 7:6 (3). Dan ranije u finalu dubla Hrvati Dino Marcan i Antonio Šančić su savladali Čeha Jaroslava Pospišila i Slovaka Adrina Sikoru sa 7:5, 6:4.

Domaćin 13. banjalučkog čelendžera bio je TK Mladost, koji je i ove godine od učesnika dobio pohvale.

Radaković: Hvala pokroviteljima

Turnir ne bi bio moguć bez pokrovitelja i sponzora.

"Ovo je najbolje finale viđeno u Banjaluci. Hvala Viktoru i Albertu, supervizoru Stefanu Kretoi, hvala Nadi Tešanović i TS RS, koji su podržali turnir. Da nemamo prijatelje i pokrovitelje ne bismo održali čelendžer. Milorad Dodik, predsjednik RS, je pokrovitelj i beskrajno mu hvala, kao i gradu Banjaluci, kompanijama 'M:tel' i 'Lanaco' i nadam se da će uz nas biti i 2015", rekao je Milan Radaković, direktor turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije