Tenis

Bartoli: Novak nije superioran, nego je mlađi

Bartoli: Novak nije superioran, nego je mlađi
Bartoli: Novak nije superioran, nego je mlađi

Marion Bartoli kaže da je Rodžer Federer verovatno najveći teniser u istoriji, ali da mu je zbog godina sve teže da se nosi sa Novakom Đokovićem.

“Nevjerovatno je do kojeg je nivoa Federer uzdigao tenis i šta je sve uspio da ostvari. Divno je gledati ga kako igra, kao balet – ako gledam njegov meč na televiziji, ne mogu da ga ugasim. Rodžer Federer je vjerovatno najveći šampion svih vremena“, rekla je 31-godišnja Bartoli.

“Ipak, da li je sa 33-34 godine teže nositi se sa nekim kao Novak Đoković? Da, definitivno, ali to je samo do ljudske priorode – ne može da se kaže da je Đoković superioran, mlađi je i zato može duže da igra“, dodala je osvajačica Vimbldona iz 2013. godine.

Đoković je osvojio četiri od posljednjih pet Gren slem turnira, a na posljednja tri je dobio i Federera na putu do trofeja.

“Rodžer je podigao igru na viši nivo, a onda je Rafa uradio isto to na šljaci. Sada je Đoković dominatan igrač, a za sedam godina naći će se neko ko će a izazvati – ipak, tada nećemo moći da kažemo da je Đoković ’gotov’, sve je stvar godina“, zaključila je Francuskinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije