Tenis

BiH danas protiv Luksemburga

BiH danas protiv Luksemburga
Foto: N.N. | BiH danas protiv Luksemburga

Bh. teniserke će danas igrati sa reprezentacijom Luksemburga u prvom kolu B grupe na turniru Druge grupe Evroafričke zone Fed kupa u Atini.

Za tim BiH nastupaju Dea Herdželaš, Jelena Simić, Nefisa Berberović i Anita Husarić, dok selekciju Luksemburga čine Mandi Minela, Eleonora Molimaro, Klaudin Šaul i Tifani Kornelius. U B grupi još su Izrael, s kojim BiH igra 19. aprila, i Norveška, koja će bh. timu biti protivnik 20. aprila, a u A grupi su Danska i Egipat, koji igraju danas, te domaćin Grčka.

Prvoplasirane reprezentacije iz grupa će igrati u plej-ofu sa drugoplasiranim timom iz druge grupe, a pobjednici tih mečeva će izboriti plasman u viši rang takmičenja, odnosno u Prvu grupu Evroafričke zone.

Trećeplasirani timovi iz grupa će igrati za ostanak u Drugoj grupi Evroafrične zone, dok će četvrtoplasirana reprezentacija iz B grupe automatski preći u Treću grupu Evroafričke zone. Mečevi će biti igrani na vanjskim terenima na šljaci.

Umjesto selektora Vojina Šukala koji iz zdravstvenih razloga nije mogao voditi selekciju, sa bh. teniserkama je trener Emir Jesenković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije