Tenis

Tsonga, Gaske i Kirjos u drugom kolu Vimbldona

Tsonga, Gaske i Kirjos u drugom kolu Vimbldona
Tsonga, Gaske i Kirjos u drugom kolu Vimbldona

Francuzi su na otvaranju trećeg gren slema sezone bili bolji od Španca Injiga Servantesa, odnosno domaćeg igrača Aljaza Bedenea. Australijanac pobijedio Čeha Radeka Štepaneka

Francuski teniser Žo Vilfred Tsonga plasirao se u drugo kolo trećeg grend slem turnira u sezoni Vimbldona u Londonu, pošto je pobijedio Španca Injiga Servantesa u tri seta, 6:4, 7:6, 6:4.

Tsonga, koji je postavljen za 12. nosioca, u drugom kolu će igrati protiv Argentinca Huana Monaka koji je pobijedio Taroa Danijela iz Japana sa 7:5, 4:6, 6:3, 6:2.

Sedmi nosilac Francuz Rišar Gaske plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio domaćeg igrača Aljaza Bedenea sa 6:3, 6:4, 6:3.

Gaske će u drugom kolu igrati protiv Španca Marsela Granoljersa koji je pobijedio Viktora Estrelju Burgosa iz Dominikanske republike u četiri seta, 6:2, 6:4, 2:6, 6:4. Gaske je prošle godine igrao u polufinalu Vimbldona.

Australijanac Nik Kirjos plasirao se u drugo kolo pošto je pobijedio Čeha Radeka Štepaneka u četiri seta, 6:4, 6:3, 6:7, 6:1. Štepanek je 14. put igrao na Vimbldonu, gdje mu je najbolji rezultat četvrtfinale iz 2006. godine. On je za ovogodišnje učešće dobio specijalnu pozivnicu organizatora.

Kirjos će u drugom kolu igrati protiv Nijemca Dastina Brauna koji je poslije pet setova pobijedio Dušana Lajovića.

(vecernjenovosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije