Tenis

Đoković: Ne gledam dalje od prvog protivnika

Đoković: Ne gledam dalje od prvog protivnika
Đoković: Ne gledam dalje od prvog protivnika

NJUJORK - Prvi teniser svijeta Novak Đoković kaže da nije pogledao potencijalne protivnike na US openu, već da je koncentrisan jedino na prvog rivala - Dijega Švarcmana.

"Video sam samo sa kime igram u prvoj rundi; moj trener mi ne dozvoljava da gledam dalje od toga", izjavio je Đoković pred početak posljednjeg Gren slem turnira u sezoni.

Na konstataciju da mu je forma malo "zarđala" (rusty na engleskom) u posljednje vrijeme, Novak se našalio: "Postoji samo jedan 'Rasti', a to je Lejton Hjuit (Rasti je nadimak australijskog tenisera). Sporo sam ulazio u takmičarski ritam; iza mene je bilo jedinstvenih pet-šest nedelja zbog venčanja, osvajanja Vimbldona i povratka na prvo mesto na svetu. Nisam mogao da tražim više od toga."

Đoković je istakao da mu je krivo što nije pružio maksimum u Torontu i Sinsinatiju, turnirima na kojima je ispao u trećem kolu.

"Bio sam ekstremno ispunjen nakon što sam se oženio, srećan sam zbog situacije u životu trenutno. Kada sam otišao u Toronto i Sinsinati, nisam emotivno bio u tome. Verovatno me je sve što se dogodilo pomalo sustiglo i bilo mi je potrebno vremena. Nažalost, nisam bio sposoban da odigram najbolje što mogu na ta dva velika turnira", istakao je on.

Novak je naveo da ne potcjenjuje nijedan turnir.

"Naravno da sam želeo da ostvarim dobar rezultat, ali nisam mogao. Bio sam svestan činjenice da mi je potrebno da 'napunim baterije', da se pregrupišem i da se vratim na pravi put pred US open. Ovo je poslednji Gren slem turnir u sezoni. Provodim mnogo vremena na terenu u nastojanjima da dovedem igru na nivo koji želim", kaže 27-ogodišnji Đoković.

U Njujorku zbog povrede ručnog zgloba neće nastupiti branilac titule Rafael Nadal.

"Rafa je očigledno ozbiljno povređen, inače bi igrao ovde, u to sam siguran. Poznajem ga dugo, on je veliki takmičar, neko ko ne odustaje tako lako. Odsustvo Nadala je gubitak za svaki turnir, ali tu su ostali najbolji igrači na svetu i uveren sam da će to biti odličan turnir", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije