Tenis

Đoković: Savršen kraj savršene sezone

Đoković: Savršen kraj savršene sezone
Đoković: Savršen kraj savršene sezone

LONDON - Novak Đoković je večeras izjavio da je osvajanjem svoje pete titule na završnom ATP turniru na savršen način završio savršenu sezonu i da je ponosan na postignute rezultate u 2015.

Prvi teniser svijeta Đoković osvojio je u Londonu peti put u karijeri, a četvrti uzastopno, završni ATP turnir pošto je pobijedio trećeg igrača svijeta, Švajcarca Rodžera Federera, sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Đoković je ove sezone osvojio 11 titula, od čega tri grend slema i šest Mastersa, a prvi je teniser u istoriji koji je četiri puta uzastopno osvojio završni ATP turnir.

"Ovo je savršen kraj savršene sezone. Veoma sam ponosan na sva dostignuća i nije mogao biti bolji finiš ove duge sezone. To mi ne bi uspelo bez podrške najbližih i svog tima. Samo pokušavam da uživam u svakom trenutku na terenu, da se takmičim na ovakvom nivou. Kada počinjete sa tenisom sanjate da igrate ovakve turnire i da osvajate trofeje", rekao je Đoković poslije meča.

On je dodao da se raduje odmoru sa porodicom i da će poslije toga razmišljati o narednoj sezoni.

Đoković je čestitao Federeru na dobroj igri u Londonu.

"Čestitam mu na odličnoj nedelji. Želim mu sjajnu sledeću sezonu, znam da možemo da igramo još velikih mečeva", rekao je Đoković.

Federer će godinu završiti na trećem mjestu na ATP listi, iza Britanca Endija Mareja. On je deseti put igrao u finalu, drugi put uzastopno i pretrpio drugi poraz, nakon što je prošle godine predao meč zbog povrede leđa. On je rekorder sa šest titula na završnom ATP turniru.

"Nikada nije zabavno stajati na strani koja ne pobjeđuje, ali bolje je nego da ne igram, kao što je bio slučaj prošle godine. Srećan sam što sam danas bio u finalu. Ova nedjelja je bila odlična, imao sam fantastičnu godinu. Novak je zaslužio pobjedu, čestitam mu na nevjerovatnoj godini. Sezona je duga i teška, uživao sam u svakom trenutku, ali sve ovo ne bih postigao bez svog tima", rekao je Federer.

 

Posted by Novak Djokovic on Sunday, November 22, 2015

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije