Tenis

Đoković uspješno nastavio put ka prvoj tituli u Parizu

Đoković uspješno nastavio put ka prvoj tituli u Parizu
Đoković uspješno nastavio put ka prvoj tituli u Parizu

Prvi reket svijeta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Rolan Garosa pobjedom nad Britancem Aljažom Bedeneom sa 3:0 (6:2, 6:3, 6:3).

Nole je odlično ušao u meč, i brzo došao do 3:0. Već tada je bilo jasno da će Britanac teško da se vrati u set. Đoković mu je do kraja prvog seta prepustio samo dva gema i napravio novi brej za prednost od 1:0.

Na početku drugog seta Bedene kreće malo življe. Na Noletov servis je odigrao poprilično dobro ali nije mogao do brejka na startu drugog seta, ali je nakon toga sa samo jednim izgubljenim poenom odbranio svoj gem.

Ipak, poslije toga Nole pojačava tempo i veže četiri gema. Britanac se ne predaje, već uzvraća brejkom za 5:2, ali odmah upada u probleme i teškom mukom uspjeva da odbrani svoj servis. To je bilo sve od Bedenea u drugom setu, jer je Đoković rutinski duplirao prednost.

Završni set Najbolji teniser današnjice otvara brejkom, ali mu britanac uzvraća tri gema kasnije. Ipak Đoković pokazuje zašto je najbolji na svijetu pa ponovo oduzima servis protivniku. Do kraja meča pravi još jedan brejk i dolazi do osmine finala gdje ga čeka Roberto Bautista-Agus koji je takođe sa 3-0 pobijedio Hrvata Bornu Ćorića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije