Tenis

Džumhur izgubio od Conge u 2. kolu turnira u Beču

Džumhur izgubio od Conge u 2. kolu turnira u Beču
Foto: Fena | Džumhur izgubio od Conge u 2. kolu turnira u Beču

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u 3. kolo ATP 500 turnira u Beču, nakon što je poražen od favoriziranog francuskog tenisera Žo-Vilfreda Conge 6:7 (5:7), 7:6 (9:7) i 6:1.

Džumhur je u 1. kolu izbacio Litvanca Ričardsa Berankisa, ali nije uspio savladati 15. tenisera svijeta Congu, u njihovom prvom međusobnom meču. 

Iako je Sarajlija dobio prvi set nakon ''tie breaka'', Conga nije dopustio da se to dogodi u drugom setu koji je završen na isti način.

Džumhur je u ''tie breaku'' drugog seta imao šansu da ostvari konačnu pobjedu, nakon što je Francuz dva puta napravio duplu servis grešku, ali bh. teniser to nije iskoristio, pa je meč doveden u egal. 

Treći i odlučujući set donio je veliki pad u koncentraciji i igri Džumhura, a iskusni Francuz to je znao iskoristiti. Džumhur je izgubio svoj drugi servis u trećem setu, a nakon toga Conga je mirno priveo meč kraju i ostvario plasman u četvrtfinale, gdje će igrati protiv Nijemca Aleksandera Zvereva (5. ATP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije