Tenis

Džumhur predvodi BiH

Džumhur predvodi BiH
Džumhur predvodi BiH

Teniseri Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić predstavljaće Bosnu i Hercegovinu u duelu trećeg kola Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa sa Litvanijom.

Selektor Amer Delić danas je prijavio ovaj tim, a mečevi će biti igrani od 12. do 14. septembra u Sarajevu. U međusobnim duelima Litavnija vodi 2:1 u pobjedama. Svi mečevi su igrani u Trećoj grupi Evroafričke zone, a posljednji susret je bio 2008. godine, kada je Litvanija slaivla 2:1. Dok se čeka dolazak reprezentativaca u Sarajevo, Teniski savez BiH radi na postavljanju tvrde podloge u dvorani na Mojmilu.

"Radimo na postavljanju podloge i sve bi trebalo da bude završeno do petka. Ima mnogo posla, ali zadovoljan sam kako teku pripreme za duel sa Litvancima. Okupljanje bh. tima je u nedjelju, a istog dana očekujemo da dođe velika delegacija Litvanije", rekao je Senad Hadžimešić, direktor Teniskog saveza BiH.

On je istakao da vjeruje u trijumf BiH i plasman u Prvu grupu.

Karte za meč po cijeni od pet KM mogu se nabaviti na portalu kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima u Bosanskom kulturnom centru, na platou Skenderije i Ulici Ferhadija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije