Tenis

Evo kako hrvatski mediji prenose rastanak Đokovića i Ivaniševića

Evo kako hrvatski mediji prenose rastanak Đokovića i Ivaniševića
Foto: X/Carlos Navarro | Evo kako hrvatski mediji prenose rastanak Đokovića i Ivaniševića

Teniska vijest dana je raskid saradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića koji je bio trener srpskog tenisera od Vimbldona 2019.

Očekivano, u brojnim tekstovima na ovu vijest reaguju i mediji u Hrvatskoj.

U sportskoj sekciji, ’’jutarnji.hr’’ piše da je Ivanišević za Đokovićevu odluku saznao tokom Indijan Velsa te da je polovična turneja u SAD bila oproštajna.

Pod naslovom ’’Ivanišević je morao putovati u Ameriku da mu Đoković uruči otkaz, doznajemo što je presudilo“, ’’Jutarnji’’ piše da je saradnja postala klimava još prošle godine, a da je sve kuliminiralo nakon rane eliminacije u Inadijan Velsu.

Jutarnju ukazuje i na promjenu menadžera i Novakovu najavu da će mu Mark Maden donijeti ’’nov pristup“.

Isti list se takođe bavi i zaradom bez koje će Ivanišević ostati nakon prekida saradnje sa Novakom. Navodi se da je Ivanišević godišnje zarađivao između 300.000 i 500.000 bez raznih bonusa koji su dolazili na tu sumu, te se dodaje kako je Ivaniševiću navondo pripadalo deset odsto od Novakove zarade od turnira.

’’Večernji.hr’’ iznosi već poznate detalje o saradnji Đoković-Ivanišević i podsjeća na buran odnos koji su imali, u smislu brojnih situacija u kojima je temperament Novaka Đokovića dolazio do izražaja.

Ostali mediji uglavnom imaju osnovne vijesti na ovu temu – Novakovu objavu, Ivaniševićev post na Instagramu, reakcije medija iz Srbije, piše ''Sport klub''.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije