Tenis

Federer: Djeca ne znaju ko sam

Federer: Djeca ne znaju ko sam
Federer: Djeca ne znaju ko sam

Drugi teniser svijeta Rodžer Federer kaže da njegove kćerke ne shvataju njegovu veličinu u svijetu tenisa, ali i da nema namjeru da im to pojašnjava.

"Nisam siguran da shvataju šta znači biti prvi na svijetu. One su samo normalna djeca koja misle da je svačiji tata poznat. Zasad znaju da dosta vremena provodim igrajući tenis - ništa više. Imaju mamu koja se brine o njima i radi sve za njih, a imaju i dva mlađa brata, pa je uvijek zanimljivo kada putujemo zajedno. Ne mislim da je važno da im objašnjavam bilo šta u vezi s mojom slavom ili slične gluposti", rekao je Federer, a prenio B92.

On i supruga Mirka imaju petogodišnje bliznakinje Milu Rouz i Šarlin Rivu, te jednogodišnje sinove Lea i Lenija.

Novinari su Federera pitali da prokomentariše ulazak na teren navijača nakon njegove pobjede nad Alehandrom Faljom (6:3, 6:3, 6:4) u prvom kolu Rolan Garosa. Dječak je Federera zagrlio i želio da napravi selfi, a Švajcarac je istakao da je bio neprijatno iznenađen, jer igrači žele da se osjećaju bezbjedno na terenu.

"To nije bilo dijete od pet godina. Ali, to je nebitno, pošto se takve stvari ne bi smjele događati. Za vrijeme treninga petoro klinaca se, takođe, pojavilo na terenu i niko nije reagovao. Reakcija bi morala da bude brža. Moramo da gledamo unaprijed. Ima toliko igrača, toliko navijača, što dovodi do toga da je velika pažnja na nama. Od krucijalne važnosti je da obezbjeđenje zna šta je njihov posao. Stajati sa strane u odijelu nije dovoljno. Ovo nije smiješno. Cijenim izvinjenje organizatora, ali bih volio da se ovakve stvari ne ponavljaju", zaključio je Federer.

Žilber Izern, direktor turnira, smatra da ne treba pojačati obezbjeđenje u Parizu.

"Federer je imao dobre razloge za nezadovoljstvo. Ali, ne bi trebalo da od toga pravimo veliku stvar, u neku ruku - nije kraj svijeta. Naravno da je za nas organizatore incident neprijatan i da pokazuje da smo napravili grešku, ali pobrinućemo se da se to više ne dogodi", rekao je Izern.

Španac Felisijano Lopez, koji je bio postavljen za 11. nosioca, završio je takmičenje u prvom kolu. Njega je sa 6:3, 7:6 (9), 6:3 savladao Rus Teimuraz Gabašvili. U nedjelju su uspješni bili Srbi Ana Ivanović (7) i Dušan Lajović. Ivanovićeva je savladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 4:6, 6:2, 6:0 i izborila duel s Misaki Doi iz Japana.

"Ne znam mnogo o protivnici. Gledala sam njen meč, videla da lepo igra iz forhenda, dosta koristi slajs, nije previše agresivna i imaću dosta vremena da ja diktiram igru", smatra Ivanovićeva.

Lajović je na startu bio bolji od Argentinca Maksima Gonzalesa i slavio rezultatom 6:3, 6:3, 6:1. Naredni rival biće mu Švajcarac Stan Vavrinka (8).

"Dobro se osećam, dobro sam igrao u prvom kolu, ali i od Vavrinke zavisi kakav će meć biti. Nadam se da ću odigrati dobro", rekao je Lajović.

Rezultati mečeva prvog kola, teniseri: Radek Štepanek (Češ) - Ivan Dodig (Hrv) 5:7, 6:3, 6:4, 6:1, Tomaš Berdih (Češ, 4) - Jošihito Nišioka (Jap) 6:0, 7:5, 6:3, Fabio Fonjini (Ita, 28) - Tacuma Ito (Jap) 6:3, 6:2, 6:2, Pablo Kuevas (Uru, 21) - Sem Grot (Aus) 6:7 (5), 6:3, 6:3, 6:3. Teniserke: Karla Suarez-Navaro (Špa, 8) - Monika Nikulesku (Rum) 6:2, 6:2, Ajla Tomljanović (Aus) - Kejsi Delakva (Aus) 6:2, 6:2, Aliz Korne (Fra, 29) - Roberta Vinči (Ita) 4:6, 6:4, 6:1, Angelik Kerber (Njem, 11) - Timea Baboš (Mađ) 6:0, 6:1, Paula Kania (Polj) - Mona Bartel (Njem) 5:7, 6:2, 6:4.

Ana o udaji

Jedno od pitanja za Anu Ivanović odnosilo se na spekulacije da se nedavno tajno udala za njemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera.

"Udala sam se? Verujete li da bi moji roditelji dopustili da se udam, a da oni za to ne znaju", izjavila je Ivanovićeva, koju je Švajnštajger u nedjelju bodrio s tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije