Tenis

Federer: Vidjećemo ko će biti prvi

Federer: Vidjećemo ko će biti prvi
Federer: Vidjećemo ko će biti prvi

Španski teniser Rafael Nadal istakao je da svi igrači treba da prihvate da je Novak Đoković trenutno bez premca u svijetu tenisa.

Prvi teniser s ATP liste ove sezone je osvojio Australijen open i masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu.

"Zbog svega što je postigao ove godine, svi igrači moraju da prihvate da je u ovom trenutku Novak broj jedan na svijetu", naglasio je Nadal, a prenio B92.

Za razliku od Nadala, Rodžer Federer, drugi teniser svijeta, misli da je Đoković zahvaljući samo svojim igrama na tvrdoj podlozi najbolji. Federera su pitali šta misli o aktuelnom plasmanu, na šta je odgovorio:

"Vidjećemo ko će biti prvi. Vratite se devet mjeseci unazad i prisjetite se šta sam tada rekao. Nadal je bio van forme, Endi Mari je imao operaciju, a ja probleme s leđima. Sačekajte da se svi oporavimo i uđemo u formu, pa ćemo vidjeti ko će biti prvi. Tu su još Miloš Raonić, Kei Nišikori i Tomaš Berdih, ali nas četvorica smo, ipak, ispred njih. ATP rang je bitan zbog lakšeg rasporeda i rivala na velikim turniraima. Ipak, ako nisam u vrhu, svejedno mi je da li sam šesti ili deseti. Nadam se da mogu opet do prvog mjesta s jednim ili dva grend slem turnira."

Đoković ove sezone ima skor 1:1 s Federerom, a Nadala je nedavno pobijedio u polufinalu turnira u Monte Karlu. Rafa je uprkos porazu zadovoljan nastupom, jer je posljednjih mjeseci imao problema s povredama.

"Ove godine moram da radim neke stvari kako treba, da se vratim na visok nivo da bih mogao da izazovem Novaka na terenu. Što se tiče tenisa, osjećam se mnogo bolje nego prije nekoliko nedjelja. Pokušaću da na svakom narednom turniru odem što dalje mogu i da igram što bolje mogu i tako nadmašim igru koju sam pokazao u Monte Karlu", istakao je Nadal.

Mnogi Đokovića smatraju najvećim favoritom pred Rolan Garos, koji startuje 24. maja, ali Nadal ističe da čak ni srpski teniser, uprkos sjajnoj formi, ne može stalno da pobjeđuje.

"Novak je bio dobar i 2011, 2012. i 2013. godine, pa čak i prošle sezone. Ponekad osvojite više, ponekad manje. Teško je osvajati sve stalno. Đoković je bio sjajan te 2011. godine, a i sada je. Imao je nevjerovatnu godinu tada, a ima je i sada, i moram da mu čestitam na tome", naglasio je Nadal.

Nadal ove nedjelje učestvuje na turniru u Barseloni, a u osmini finala ga očekuje susret s Italijanom Fabiom Fonjinijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije