Tenis

Federer preko Zvereva do polufinala protiv zemljaka

Federer preko Zvereva do polufinala protiv zemljaka
Federer preko Zvereva do polufinala protiv zemljaka

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u polufinale Australijan opena, pobjedom nad Mišom Zverevim sa 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 6:2)

Federer je još jednom potvrdio da se vraća u prepoznatljivu formu. Zverev od samog početka za Švajcarca nije imao odgovor. Federer je napravio dva brejka i poveo sa 5:0 i tada je bilo jasno da je set gotov. Zverev je nekako uspio da osvoji jedan gema, ali više nije mogao.

Zverev je samo na početku drugog seta pokazao igru vrijednu četvrtfinala prvog Gren slema sezone. Prvi je došao do brejka i poveo sa 3:1. Međutim, jedan od najboljih tenisera u istoriji odmah uzvraća istom mjerom i ubrzo vraća set u egal. U 11. gemu Rodžer pravi novi brejk i dolazi u priliku da servira za osvajanje drugog seta, što bez problema koristi.

Sve što je Nijemac napravio do kraja meča jesu dva gema na njegov servis, dok je ostatak borbe pripao Federeru. Švajcarac u petom gemu oduzima servis protivniku za vođstvo od 3:2, a potom i u sedmom. Nakon pet neiskorištenih brejk prilika koristi šestu i dolazi na gem do plasmana u polufinale.

Imao je Zverev brejk loptu i priliku da ostane u meču, ali Federer mu nije dozvolio da se vrati, te prošao u polufinale gdje ga čeka Stanislas Vavrinka koji je ranije danas savladao Congu sa 3:0 u setovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije