Tenis

Hajder-Maurer i Rola u polufinalu

Hajder-Maurer i  Rola u polufinalu
Hajder-Maurer i Rola u polufinalu

Austrijanac Andreas Hajder-Maurer i Slovenac Blaž Rola prvi su u petak izborili polufinale ATP čelendžera "Banjaluka 2014".

Hajder-Maurer je u četvrtfinalu sa 6:3, 6:2 eliminisao Čeha Jaroslava Pospišila i u polufinalu će se sastati sa pobjednikom četvrtfinalog duela Gleb Saharov (Fra) - Albert Ramos-Vinolas (Špa), koji je na programu bio juče, a čije je odigravanje bilo pod znakom pitanja zbog kiše.

Rola je plasman među četiri najbolja tenisera na turniru u gradu na Vrbasu obezbijedio jer je u četvrtfinalu sa 2:6, 6:4, 6:3 bio bolji od Belgijanca Kimera Kopejansa. Njegov rival u narednoj rundi je pobjednik meča Viktor Troicki (Srb) - Aljaž Bedene (Slo), koji je u petak poslije podne prekinut zbog lošeg vremena. Ako kiša ne poremeti planove, finale turnira kojeg organizuje TK Mladost biće održano u nedjelju.

Nenad Rađević, viši stručni saradnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta u Vladi RS, otvorio je "Kup gradova - trofej Banjaluke 2014", koji je počeo juče.

Na ovom takmičenju učestvuju predstavnici Banjaluke, Doboja, Bijeljine, Lučana, Niša, Kragujevca, Maribora i Zagreba, a finalni meč održaće se u nedjelju kao predigra finalu čelendžera "Banjaluka 2014" na centralnom terenu u TK Mladost.

"Nadam se da ćete imati priliku da igrate kvalitetne mečeve, da se družite, ali i da vidite ljepote Banjaluke. Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS ima dobru saradnju sa Teniskim savezom Republike Srpske, a ovaj turnir primjer je kako bi i drugi savezi trebalo da rade. Takmičenja mladih kategorija, saradnja sa sportistima iz regiona i razmjena stručnih iskustava najbolji su način da se ostvari napredak u sportu", rekao je Rađević.

Predsjednik stručnog odbora u Teniskom savezu Republike Srpske Mitja Tanjga istakao je da je ovim turnirom nastavljena tradicija.

"I prošle godine smo organizovali Kup gradova, a ove godine nastavljamo s istom tradicijom. Gostovali smo na nekim turnirima, a ovo je prilika da i mi uzvratimo gostoprimstvo. Rezultat je na ovom turniru u drugom planu, a prvenstvo je velika korist od mečeva koje najbolji igrači iz regiona mogu da igraju međusobno", rekao je Tanjga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije