Tenis

Istorijski rezultat najboljeg tenisera BiH: Džumhura u 3. kolu čeka Federer

Istorijski rezultat najboljeg tenisera BiH: Džumhura u 3. kolu čeka Federer
Istorijski rezultat najboljeg tenisera BiH: Džumhura u 3. kolu čeka Federer

PARIZ - Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u 2. kolu teniskog turnira Rolan Garos odmjerio snage s Kipraninom Markosom Bagdatisom. Naš teniser je savladao snažnog protivnika s 3:1 u setovima i plasirao se u 3. kolo, gdje ga čeka legendardni Švajcarac Rodžer Federer.

Ovo je novi istorijski uspjeh za bh. tenis, jer će Damir postati naš prvi teniser koji će nastupiti u 3. kolu Rolan Garosa.

Bagdatis je na početku prvog seta iskoristio svoj servis i poveo 1:0, a Džumhur je potom uzvratio i izjednačio rezultat u gemovima na 2:1. Ponovo je Kipranin dobro servirao i poveo, ali bh. teniser je pokazao izuzetnu sigurnost te bez izgubljenog poena osvojio svoj servis izjednačivši na 2:2.

U petom gemu je Damir pružio dobar otpor, ali do breaka nije stigao. Gem je pripao Bagdatisu i rezultat je bio 3:2 za kiparskog tenisera. Popularni Džumi je zadržao sigurnost svog servisa i izjednačio na 3:3.

U naredna dva gema su teniseri bili sigurni, a onda je Džumhur sjajnom igrom napravio brejki poveo sa 5:4. Naš teniser je uz malo problema uspio dobiti svoj servis i osvojiti prvi set rezultatom 6:4 nakon 30 minuta igre.

Sjajno je Džumhur otvorio drugi set te je odmah oduzeo servis Bagdatisu i poveo 1:0. Dobru igru je potvrdio svojim servisom i povisio vodstvo u drugom setu na 2:0. Fenomenalni Džumi je potom ponovo napravio brejk i poveo 3:0. Sigurnim servisom je Džumhur došao do vođstva od 4:0 u drugom setu.

Bagdatis je do prvog gema u drugom setu stigao na svoj servis i smanjio zaostatak na 1:4. Kipranin je potom napravio brejk pa je nakon šest gemova bilo 2:4.

Mogući povratak Bagdatis je najavio osvajanjem svog servisa, kojim je zaostatak smanjio na 3:4. Međutim, Džumhur je svojim servisom povećao prednost i poveo sa 5:3, a potom je napravio novi brejk i osvojio drugi set rezultatom 6:3 nakon 32 minute igre, donosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije